Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    Моток бобовою фунчозы
    Приправа для фунчозы
    Сіль
    Оливкова олія
    червоний Болгарський перець, моркву і цибулю (по половині)
    Огірок (половина)
    Оцет 3-6%
    Приготування:
    Випробувала вчора новий рецепт приготування фунчозы. Іноді роблю її теплим салатом (готую так навіть в мікрохвильовій печі, трохи продушиваю), іноді заливаю розпеченим маслом, а вчора вирішила овочі замаринувати, додати оливкової олії і в сотейнику розігріти. Вийшло смачно. Хоча багато чого залежить від підібраних спецій.
    У нас, наприклад, можна іноді "зловити" суперскую приправу для фунчозы казахстанського виробництва. У приправи винятковий склад, салат виходить навіть краще, ніж у корейців. Вже не знаю, чи це не жарт!
    1. Ставимо чайник. Заливаємо фунчозу окропом, закриваємо кришкою, залишаємо.
    2. Тонко шаткуємо морква, червоний солодкий перець, цибулю та огірок.
    3. Морквь, цибулю та огірок заливаємо оцтом. Краще 3%, ненадовго залишаємо.
    4. Фунчу зливаємо, промиваємо (запах, звичайно, від неї, але якщо промити, то все ОК).
    5. Оцет зливаємо з овочів.
    6. Фунчу солимо, засипаємо приправою (пара-трійка шепіт).
    7. У сотейнику змішуємо фунчозу, овочі, ще трохи приправи, заправляємо гарним оливковою олією (м'яким, якісним, трохи терпкий, але не горчящим).
    8. Закриваємо кришкою і ставимо на плиту. Розігріваємо і перемішуємо. Добавяляем огірок.
    9. Викладаємо на тарілку, знімаємо пробу. Головне - досолить і не переборщити з оцтом.
    Фото і рецепт: Олена Бєлашова

  • Це блюдо з моїх найулюбленіших на швидку руку з цвітної капусти. Ви запікаєте її з оливковою олією, цілими насінням кмину, сіллю й чорним перцем, аромат у квартирі такий, що ви обов'язково відкриєте духовку, щоб вкрасти шматочок, навіть найзатятіші анти-вегетаріанці не устаят. Запечену капусту заправляєте йогуртом, зернами граната. Я впевнена, ви будете приємно здивовані, стільки ароматів з невеликої кількості інгредієнтів.
    Інгредієнти:
    Цвітна капуста (великий качан) - 1 шт
    Гранат (зерна) - 0,5 шт
    Насіння кмину (цілі) - 1 ч. л.
    Оливкова олія - 3 ст. л.
    Сіль (та ще за смаком) - 0,5 ч. л.
    Чорний перець (мелений) - 0,5 ч. л.
    Йогурт (класичний)
    Приготування:
    У мене був великий качан капусти.
    Розігріти духовку до 200 градусів. Змастіть деко 1 ст. л. оливкової олії. Цвітну капусту розділити на суцвіття, не обов'язково однакового розміру.
    Змішати капусту з маслиновим маслом, що залишилося, кмином, сіллю і перцем .
    Викласти на деко. Запікати хвилин 20-30 ( кілька разів перешкодити) до золотистого кольору і готовності капусти.
    Цвітну капусту охолодити , додати йогурт, зерна граната і зелень.И можна подавати на стіл-дуже смачно , корисно і ароматно!
    Фото і рецепт: Janecheh

  • Інгредієнти:
    200 г білокачанної капусти,
    2 ст. л. рослинного масла,
    2 яйця,
    50 г сиру,
    1 щепот. каррі,
    сіль за смаком.
    Приготування:
    Капусту нашинкувати і трохи-трохи обсмажити на рослинній олії. Додати 2-3 ст. ложки води і тушкувати до готовності.
    Яйця збити.
    Додати збиті яйця і, постійно помішуючи, довести до готовності.
    Посолити за смаком.
    Викласти у вогнетривку форму.
    Посипати тертим сиром. Запекти в розігрітій до 200 ° С духовці 5 хвилин.
    Посипати каррі і подавати до столу.
    Приємного апетиту !

  • Інгредієнти:
    Гарбуз (невелика)
    Бринза - 200 г
    Помідор - 3 шт
    Масло вершкове - 50 г
    Приготування
    Гарбуз помити і розрізати на кілька частин, почистити від насіння і відварити в підсоленій воді до м'якості.
    Гарбуз відкинути на друшляк, щоб стекла вода, охолодити і очистити від шкірки.
    Порізати кубиками. Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти шар гарбуза.
    На гарбуз покласти шар подрібненої бринзи, потім знову гарбуз і бринза.
    Останній шар - помідори, порізані кружальцями.
    Полити розтопленим вершковим маслом і запекти в духовці до готовності помідор.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: reed

  • Інгредієнти:
    капуста - 1/2 середнього качана;
    морква - 1 шт;
    цибуля - 1 шт;
    часник - 2 зубчики;
    гірчиця - 1 ст.л.;
    аджика (негостра) або томатний соус - 2 ст.л.;
    чебрець свіжий - 5-7 гілочок;
    мускатний горіх - 1 ч.л.;
    оливкова олія - 3 ст.л.;
    сіль, мелений чорний перець.
    Капусту нарізати тонкою соломкою. Морквину трьом на дрібній тертці.
    Часник дрібно нарізаємо, цибуля тонкою соломкою.
    У важкій сковорідці розігріваємо оливкову олію і пасеруємо цибулю пару хвилин.
    Потім додаємо часник і тушкуємо ще хвилину.
    Потім відправляємо в сковорідку морква. Знову пару хвилин.
    Додаємо капусту. Наливаємо гарячої води з чайника так, щоб капуста не плавала (приблизно 2/3 склянки), накриваємо кришкою й тушкуємо на невеликому вогні 15 хвилин, помішуючи. Якщо вода швидко "піде", додайте ще.
    Потім відправляємо в капусту аджику (у мене домашня), гірчицю і чебрець. Ви можете, до речі, додати 1-2 ст.л. насіння кмину на даному етапі, просто я його дуже люблю. Солимо й перчимо.
    Перемішуємо, знову накриваємо кришкою й тушкуємо ще хвилин 10. За необхідності підливаємо потрошку воду (щоб не заливати маслом, буде жирно).
    наприкінці трьом на дрібній терці мускатний горіх (або додаємо мелений), перемішуємо і вимикаємо.
    Перед подачею выуживаем гілочки тімьяна й у смітник. Вони свою справу зробили. Смакота!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга

  • Дуже швидкий і не нудний сніданок. Раз-два і готово! А родина вам вдячна за винахідливість. Складові в рецепті можуть залежати від вмісту вашого холодильника. Я робила з тим, що є у мене. Можливі варіанти.
    Інгредієнти:
    ковбаса - 4 або 5 шматочків;
    помідор - 1 маленький;
    яйця - 2 шт;
    молоко - 2 ст.л.;
    петрушка - 2 гілочки;
    хліб - 2 шматки;
    рослинна олія - 1 ст.л.;
    сіль, перець чорний мелений.
    Ріжемо ковбасу дрібним кубиком.
    На розігрітій з рослинним маслом сковороду обсмажуємо ковбасу пару хвилин на середньому вогні. Тим часом поріжемо також помідор.
    Відправляємо його до ковбаси. Смажимо ще хвилину!
    Поки дрібно поріжемо листочки петрушки, відправляємо їх у сковорідку, перемішуємо.
    В миску розбиваємо яйця, наливаємо молоко, солимо, перчимо. Перемішуємо вилкою.
    Виливаємо яєчну суміш у сковорідку і відразу починаємо заважати лопаткою. Яєчня схопиться буквально за хвилину. Готово.
    В тостері підсмажуємо 2 шматки хліба (на ваш смак, у мене чорний).
    Викладаємо яєчню на тости і на стіл!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга

  • Інгредієнти на 2 порції рисової каші:
    рис довгозерний не пропарений - 100 г;
    молоко 3,2 % - 250 мл;
    цукор - 1 столова ложка;
    хурма стигла - 1 шт;
    мед - 1,5 столових ложок.
    Рецепт приготування рисової каші з хурмою
    1. Хурму нарізати на шматочки, викласти їх у форму для запікання, зверху покласти мед. Поставити на 25 хвилин в розігріту до 200 градусів духовку.
    2. Рис насипати в чашку і залити окропом, щоб рідина була вище рису на 2 сантиметри. Чашку щільно закрити, і залишити рис в окропі на 30 хвилин. Потім рис промити під проточною водою, злегка помішуючи ложкою. Промивати рис до прозорої води.
    3. У каструлю налити молоко. Довести його на сильному вогні до кипіння. Додати молоко промитий рис.
    4. Варити, помішуючи періодично ложкою до готовності. Приблизно 20 хвилин. У самому кінці варіння додати цукор.
    5. Викласти в піалу або тарілку приготовлену кашу.
    6. А зверху на кашу викласти запечену хурму і полити приготованим хурмово-медовим сиропом.
    Кілька рад:
    рисова каша з хурмою хороша і теплом, і холодному вигляді;
    рис для каші купуйте вищої якості;
    рис при варінні періодично помішувати, щоб запобігти прилипання на дно каструлі;
    готовність рисової каші визначається на зубок: якщо рис м'який, значить каша - готова.
    Фото і рецепт: Lorchen

  • Популярне індійське блюдо. Смачне і ситна. Спрощене.
    Інгредієнти:
    борошно - 1 склянка.
    вода (питна, "на око\ кубиками і обсмажити в спеціях, додавши рослинна олія.
    Замісити тісто з борошна і води.
    Розкачати в корж тісто, розтопити вершкове масло.
    Обсмажувати коржі на добре розігрітій сковороді (без масла!).
    Коли корж буде готова, викласти на тарілку, рясно полити топленим маслом і дати ввібрати його. Потім загорнути в корж картоплю в спеціях і закріпити зубочисткою.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Юлія Sun

  • Цей рецепт можна готувати у пароварці або мультиварки - результат буде чудовим в будь-якому випадку.
    Інгредієнти:
    сир 18% 1 пачка (200 г)
    капуста 300 г
    ріпчасту цибулю 1 шт.
    тертий сир 100 г
    яйце 1 шт.
    сіль, перець за смаком
    панірувальні сухарі
    олія для смаження
    Капусту нарізати невеликим кубиком і відварити до м'якості в підсоленій воді.
    Сир покласти в миску. Додати варений, чуйний охолоджену капусту. Покласти обсмажену цибулю. Додати тертий сир.
    Вбити яйце. Масу посолити і поперчити за смаком, перемішати. Сформувати биточки, обваляти в панірувальних сухарях.
    Обсмажувати биточки із двох сторін на рослинній олії до золотистої скориночки. Подати до столу зі сметаною.
    Приємного апетиту!

  • У загальному-те, як і у випадку з ролл з рибою, можна впевнено сказати все теж саме. Дуже зручно, смачно і красиво! Можна зробити за добу і подати на стіл, тільки порізавши. Краса!
    Інгредієнти:
    вірменський лаваш - 1/2 або 1 шт (дивлячись якого розміру знайдете);
    окіст або карбонат - 400 гр;
    мариновані корнішони - 300 гр;
    сирний сир із зеленню і часником - 300 гр.
    Дрібною соломкою нарізаємо корнішони.
    Також нарізаємо окіст.
    Лаваш розкладаємо і намазуємо сиром по всій поверхні.
    Зверху розподіляємо окіст, залишимо порожнім один край, сантиметр або два.
    Далі рассыпаем огірки. Звертаємо в рулет таким чином, щоб "порожній край" був зовні, тобто починаємо катати з протилежного краю до порожнього. Ці 2 сантиметри з сиром без начинки склеять наш рулет.
    Якщо ми готуємо рулет заздалегідь, загорнути його в плівку і прибираємо в холодильник до години ікс. Потім дістаємо й нарізаємо гострим ножем на рівні шматки приблизно у сантиметр товщиною. Або ж ріжемо відразу.
    Красиво розкладаємо і подаємо.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга