Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    Рис (на порцію грам 40-50)
    Мідії (грам 200-250)
    Цибулю і моркву (2 головки і одна велика)
    Сіль, перець та спеції за смаком
    Часник (пара зубчиків)
    Олія оливкова або гірчичне (3-4 столові ложки, можна більше)
    Зелень і лимон для подачі
    Приготування:
    По консистенції страва нагадує різотто (таке ж тягуче, якщо приготувати з круглозерного рису), але за технологією щось нагадує приготування плову (звичайно ж не традиційного, узбецького, а плову на швидку руку, точніше навіть просто рису в казанку).
    1. Дрібно нарізаємо часник, кидаємо в казан з розігрітим маслом.
    2. Нарізати цибулю і моркву (бажано відразу нарізати разом з часником), відправляємо в казан, солимо небагато.
    3. Готуємо рис ( я не моє, якщо моєму, то робимо це заздалегідь, а не під час підсмажування овочів, щоб овочі не підгоріли), відмірюємо, висипаємо, перемішуємо, гріємо хвилину в казані, заливаємо водою як на плов, можна крапельку більше і готувати будемо як плов.
    Не забуваємо посолити, поперчити, посипати чого-небудь смачного. Я люблю куркуму, орегано, мускатний горіх, базилік. Висипаємо розморожені мідії, перемішуємо.
    Можна мідії злегка з овочами згасити (хвилинку). Зазвичай готую на маленькому "вогні" (у нас електрична плита) після закипання, кришку трошки сдвигаю (трохи),а ближче до закінчення приготування закриваю казан щільно. Готую 25-30 хвилин.
    4. Даємо постояти, перемішуємо, подаємо. Посипаємо зеленню.
    Примітка:
    Можна додати зеленого горошку і стручкової квасолі, перцю. Мідії можна брати свіжі і навіть не очищати, готувати прямо в мушлях.
    Фото і рецепт: Олена Бєлашова