Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти на 2 порції рисової каші:
    рис довгозерний не пропарений - 100 г;
    молоко 3,2 % - 250 мл;
    цукор - 1 столова ложка;
    хурма стигла - 1 шт;
    мед - 1,5 столових ложок.
    Рецепт приготування рисової каші з хурмою
    1. Хурму нарізати на шматочки, викласти їх у форму для запікання, зверху покласти мед. Поставити на 25 хвилин в розігріту до 200 градусів духовку.
    2. Рис насипати в чашку і залити окропом, щоб рідина була вище рису на 2 сантиметри. Чашку щільно закрити, і залишити рис в окропі на 30 хвилин. Потім рис промити під проточною водою, злегка помішуючи ложкою. Промивати рис до прозорої води.
    3. У каструлю налити молоко. Довести його на сильному вогні до кипіння. Додати молоко промитий рис.
    4. Варити, помішуючи періодично ложкою до готовності. Приблизно 20 хвилин. У самому кінці варіння додати цукор.
    5. Викласти в піалу або тарілку приготовлену кашу.
    6. А зверху на кашу викласти запечену хурму і полити приготованим хурмово-медовим сиропом.
    Кілька рад:
    рисова каша з хурмою хороша і теплом, і холодному вигляді;
    рис для каші купуйте вищої якості;
    рис при варінні періодично помішувати, щоб запобігти прилипання на дно каструлі;
    готовність рисової каші визначається на зубок: якщо рис м'який, значить каша - готова.
    Фото і рецепт: Lorchen