Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Найкращий плов виходить в чавунному казані, а сама смачна картопля - на чавунній сковороді
Вибір чавунної сковорідки сьогодні може здатися старомодним. Але ця надійна посуд просто зобов'язана бути на кожній сучасній кухні. Чому? на це є, як мінімум, три причини.
Чавунні сковорідки чудово проводять тепло, без проблем підходять як для плити, так і для духовки і служать десятки років. (Насправді, найдорожча моєї душі сковорідка - це важезна чорна чавунна красуня, яку я придбала на розпродажі всього за 150 руб.). А як практикуюча куховарка і редактор AIF.RU Кухня, я також знаю, що є декілька істотних причин готувати на чавуні.
Можна використовувати менше масла, якщо готувати на чавунній сковороді
Цей чудовий блиск на чавунній посуді робить її практично антипригарній. Бонусом для здоров'я, зрозуміло, є те, що при приготуванні на чавунній сковороді, вам не потрібно буде використовувати тонни масла, щоб підсмажити курчати, або приготувати хрустку смажену картоплю.
Щоб поверхня чавунною сковороди зробити антипригарній, посипте її дно товстим шаром солі і залийте рослинним маслом на 1 см. Розігрійте сковороду, поки масло не стане диміти. Акуратно вилийте сіль і масло в миску, а потім використовуйте грудка з паперових рушників, щоб натерти внутрішню поверхню сковороди, поки вона не стане гладкою.
Рада. Для очищення чавуну ніколи не використовуйте мило. Просто вимийте вашу сковороду жорсткою щіткою під гарячою водою і повністю її висушіть.
Вам не загрожують шкідливі хімічні речовини від антипригарного покриття
Ще однією перевагою використання чавунною сковороди замість сковорідки з антипригарним покриттям є те, що ви не піддається впливу шкідливих хімічних речовин, які знаходяться в шарі покриття. Шар з репеллента, який не дає їжі прилипати до каструль і сковорідок містить ПФУ (перфторвуглероди) - хімікати, які шкодять печінки, викликають рак, проблеми з розвитком і, згідно з одного дослідження у 2011, опублікованого в журналі за клінічної ендокринології та обміну речовин, ранню менопаузу.
ПФУ випускається і вдихається у вигляді пари від антипригарних сковорідок при нагріванні на сильному вогні. Крім того, ми можемо також їх ковтати, якщо на поверхні сковороди є подряпини. З цієї ж причини, звичайні і керамічні сковорідки також є відмінною альтернативою побратимам з антипригарним покриттям.
Рада. Уважно стежте за своєю технологічної антипригарній сковорідкою. Якщо з'явилися подряпини - вам загрожують хімікати.
При використанні чавуну їжа збагачується залізом
У той час як чавун не виділяє хімічних речовин, він може виділяти певну кількість заліза в їжу ... і це добре. Дефіцит заліза є досить поширеним в усьому світі, особливо серед жінок. Насправді, 10% жінок у всьому світі страждають від залізо-дефіциту.
Рада. При приготування їжі, особливо кислої (наприклад томатного соусу) в чавунною сковороді, можна збільшити вміст заліза, аж у 20 разів.