Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    для млинців:
    яйця - 3 шт.
    борошно - 2-3 ст. л.
    зелень петрушки - 1/2 пучка
    солодкий перець - 1/2 шт.
    тертий сир - 70 г.
    рослинна олія для смаження
    майонез оливковий - 4 ст. л.
    сік і цедра 1 лимона
    цедра лимона - 1/2 шт.
    сік лимона - 1/2 шт.
    скибочки слабо соленою форелі або сьомги
    В миску розбити яйця збити віничком. Додати борошно. Зелень дрібно нарізати і покласти в тісто. Перець дрібно нарізати і додати до інших інгредієнтами.
    Сир натерти на дрібній терці і покласти в миску, перемішати. Розігріти олію, чайною ложкою викладаємо яєчні млинці.
    Обсмажуємо до готовності з двох сторін. В миску покласти майонез, додати цедру лимона. Вичавити сік, перемішати. Млинці викласти на таріль, змастити лимонним майонезом.
    Зі скибочок риби згорнути трояндочки і викласти на млинці. Прикрасити закуску листами зелені і подати до столу.
    Приємного апетиту.

  • 2 порції:
    1 пучок черемші
    1 огірок
    6-8 редисок
    1 невеликий солодкий перець
    4 ст.л. зернистого сиру
    для заправки:
    3 ст.л. рослинного масла
    1 ст.л. лимонного соку
    сіль
    чорний перець
    Весняний салат з черемші
    Промийте черемшу і наріжте гострим ножем - самі листя крупно, а стебла - дрібно-дрібно. Додайте редис, нарізаний осьмушками, огірок - часточками, а перець - кубиками.
    Приготуйте заправку, змішавши рослинне масло (оливкове, лляне або кубанське* соняшникова) з лимонним соком, від душі приправте її сіллю і перцем, і додайте до салату.
    Як слід перемішавши салат, перекладіть його на тарілки, виклавши зверху зернистий сир. Полийте залишками заправки - і подавайте до столу. При бажанні можна додати зелену цибулю або кріп, але черемша, на мій погляд, цілком впорається і без їх допомоги.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін

  • Знайома всім, красива і яскрава закуска, яка дуже подобається дітям. Подайте такі "грибочки" на шпажках і закуска придбає новий, незвичайний вигляд.
    Інгредієнти:
    Яйця перепелині - 9 шт;
    Помідори (малі) - 5 шт;
    Майонез або сметана - 1 ст.л.;
    Сіль, перець (за смаком) ;
    Гірчиця (за смаком і бажанням);
    Лист салату (для прикраси);
    Яйця перепелині відварити (2-3 хвилини). Очистити, зрізати верхівку і акуратно дістати жовтки. Додати до жовтків майонез або сметану, трохи поперчити, посолити за смаком. Розтерти. Можна додати трохи гірчиці. Начинити яйця.
    Маленькі помідори розрізати навпіл по горизонталі, вийняти м'якоть. Надягти "капелюшок" з помідора на "ніжку" з яйця. Нанизати "грибочки" на дерев'яні шпажки, майонезом або сметаною зробити цяточки на "капелюшках" .
    Викласти "грибочки" на шпажках на лист салату.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Олена Калініна

  • Інгредієнти:
    буряк 1 шт.
    морква 1 шт.
    картопля 2 шт.
    солоний огірок 1 шт.
    ріпчасту цибулю 1 шт.
    яблуко 1 шт.
    гриби солоні 200 г
    рослинна олія
    оцет 4 ст. л.
    Овочі відварити, охолодити, очистити, буряк нарізати кубиком. Моркву нарізати кубиком і покласти в миску.
    Додати нарізану картоплю. Покласти нарізану кубиком огірок. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і покласти до інших інгредієнтів.
    Додати нарізане дрібним кубиком яблуко. Гриби нарізати і покласти в миску.
    Для заправки змішати олію і краплю оцту. Заправити салат соусом, перемішати. Подати вінегрет до столу.
    Приємного апетиту

  • Цей смачний, свіжий салат, є традиційною стравою в болгарської, сербської, албанської, чеської і чорногорській кухні. Його готують зі свіжим, маринованою або запеченим болгарським перцем. Спробуйте, впевнена, не пошкодуєте!
    Інгредієнти:
    Помідор - 4 шт;
    Огірок - 4 шт;
    Перець болгарський (червоний, великий) - 2 шт;
    Цибулю червоний - 1 шт;
    Сербська бринза (або ропи сир солонуватий) - 150 г;
    оливкова Олія - 3 ст.л.;
    чорний Перець (мелений або суміш перців) ;
    винний Оцет білий - 2 ст.л.;
    Сіль за смаком і бажанням) ;
    Петрушка - 1 пуч.;
    Рецепт:
    Огірки очистити від шкірки, нарізати брусками. Болгарський перець очистити від насіння, порізати соломкою. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Помідори порізати скибочками.
    Посипати меленим перцем. Додати масло і оцет.
    Додати дрібно нарізану петрушку, якщо потрібно-підсолити, враховуючи солоність бринзи.
    Посипати зверху тертим на терці бринзою.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Олена М.

  • Інгредієнти:
    гарбуз - 300 г.
    солодкий перець - 1 шт.
    оливкова олія, ароматизоване часником або травами або звичайне - 2 ст. л.
    мед - 1 ч. л.
    сіль - за смаком
    перець - за смаком
    розмарин тонкого помелу - на кінчику ножа
    мускатний горіх - щіпка
    чебрець гілочки - 3 шт.
    листя салату, руколи - 1 пучок
    шпинат - 1 пучок
    солодкий ріпчаста цибуля - 1/2 шт.
    маслини - за смаком
    сир фета за бажанням - (ми не використали)
    Вогнетривку форму змастити олією. Гарбуз очистити, нарізати порційними кубиками або брусками та викласти у форму. Перець очистити, нарізати шашечками і покласти до гарбузі. Полити овочі маслом. Полити овочі медом.
    Посолити, поперчити і посипати розмарином. Покласти щіпку натертого мускатного горіха. Поверх розкласти гілочки чебрецю. Поставити в розігріту до 200-210 градусів духовку і запікати до м'якості овочів, 15-20 хвилин. (Овочі повинні тримати форму!).
    Листя салату, руколи і шпинату змішати з нарізаним ріпчастою цибулею і покласти на гарне блюдо. Поверх розкласти запечену гарбуз і перець.
    Викласти маслини. При бажанні можна покласти шматочки сиру фета. Збризнути салат оливковою олією і подати до столу.

  • Такого роду салат в Італії називають панцанеллой - в його склад входять сухарики. Чому б нам не побувати в Тоскані хоча б за допомогою своєї кухні? Він гарний як основне блюдо в якості легкого вечері.
    Інгредієнти (на 4 порції):
    * стеки з індички - 4 шт (філе курки);
    * рукола - великий пучок;
    * суміш мангольд і корна - упаковка;
    * лимон - 1 шт;
    * цвітна капуста - невеликий вилок (400 грам);
    * часник - 3 зубчіка;
    * філе анчоусів - 4 шт;
    * розмарин - 3 гілочки;
    * чіабата - 1/2 батона;
    * оливкова олія - 5-6 ст.л.;
    * сіль, перець.
    Стейки з індички надрізаємо уздовж навпіл майже до кінця, але не наскрізь - щоб вийшли великі, але не дуже тонкі шматки м'яса.
    Якщо ви разделываете філе грудки самі, то нам потрібні шматки товщиною в 1 см.
    Солимо й перчимо їх із двох сторін. Залишаємо. З булки зручним вам способом робимо сухарики. Можна в духовці - нарвете руками на шматочки і покладіть на застелений пергаментом деко.
    180 градусів 7 хвилин. А можна в тостері підсушити скибочка чіабатти, а потім нарвати руками в салат.
    Моєму рукколу і інші листя. Висушуємо. У половини лимона зрізуємо дуже тонко цедру, щоб не захопити білий гіркий шар. Я це роблю з допомогою ножа для чищення овочів.
    Смужки цедри нарізаємо дуже тонкою соломкою. Цвітну капусту розділяємо на маленькі суцвіття і відправляємо в киплячу посолену воду хвилини на три.
    Поки можемо почистити і нарізати дольками часник. Капусту сливаем.Мелко рубаємо анчоуси. Листки розмарину теж дрібно нарізаємо.
    Розігріваємо у великій сковороді оливкову олію на середньому вогні і кладемо туди часник, анчоуси, лимонну цедру і розмарин.
    Смажимо хвилину-дві, часник повинен почати золотитися, а анчоуси підтавати. Витискаємо сік 1/2 лимона і перемішуємо.
    Відправляємо в сковорідку капусту, перемішуємо з маслом. Смажимо разом хвилину.
    Висушене листя перекладаємо у велику миску. Туди ж відправляємо капусту зі сковорідки разом з маслом.
    Посипаємо сухариками. Перемішуємо всі разом.
    На тій же сковороді смажимо індичку за 3-4 хвилини з кожного боку. Можете смажити на грилі.
    Потім нарізати скибочками навскоси. Відправляємо в наш салат і знову перемішуємо.
    Одразу подаємо.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Інгредієнти:
    картопля 5 шт.
    буряк 3 шт.
    морква 2 шт.
    солоні бочкові огірки 2-3 шт.
    ріпчасту цибулю 1 шт.
    горошок 1/2 банки
    для заправки:
    оливкова олія 4 ст. л.
    діжонська гірчиця 2 ч. л.
    оцет 1-2 краплі
    Зварити овочі, очистити. Моркву нарізати кубиками. Огірки нарізати кубиками. Картоплю нарізати кубиками. Буряк нарізати кубиками, покласти всі овочі в миску.
    Цибулю нарізати кубиками і додати до інших інгредієнтів. Покласти горошок. У мисці змішати оливкову олію і гірчицю. Додати оцет (можна замінити соком лимона) і все як слід розмішати.
    Заправити вінегрет гірчичною заправкою, посолити за смаком, перемішати.
    Перекласти вінегрет в салатник, посипати подрібненою свіжою зеленню за бажанням і подати до столу.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти (на 4 порції):
    * куряча печінка - 500 гр;
    * брокколі - 1 вилок;
    * червона цибуля - 1 шт;
    * петрушка - пучок;
    * каперси - 1 ст.л.;
    * філе анчоусів - 4 шт;
    * сіль, мелений чорний перець.
    Для домашнього майонезу:
    * жовтки - 2 шт;
    * лимон (сік) - 1 шт;
    * діжонська гірчиця - 1 ч.л.;
    * оливкова олія (рафінована) - 200 мл;
    * сіль, перець.
    Робимо майонез. Оливкова олія для нього рекомендую взяти рафінована (без запаху), інакше смак у майонезу буде дуже насичений - мені не подобається...
    високу вузьку посуд (у мене спеціальний стакан для блендера) відправляємо жовтки, гірчицю і сік половини лимона, збиваємо блендером з насадкою віночок.
    Як тільки суміш змінить колір (приблизно хвилина), починаємо вливати оливкова олія невеликими порціями, тонкою цівкою, не перестаючи заважати. 200 мл олії я вливала приблизно в 7 прийомів. Як тільки бачите, що масло размешалось в суміші, додайте ще.
    насправді - довше описувати, ніж робити. Після того, як влили всі оливкова олія, додаємо залишився лимонний сік і знову зіб'ємо. Солимо й перчимо, ще 30 секунд збиваємо. Готово.
    Ставимо на вогонь каструлю з водою. У брокколі відрізаємо ніжку, очищаємо її (обрізаємо верхню шкірочку) і нарізати невеликими кубиками.
    А вилок нарізаємо на довгі сегменти. Кидаємо брокколі в киплячу підсолену воду, після повторного закипання варимо ще три хвилини. Потім зливаємо.
    Курячу печінку моєму, очищаємо від плівок і прожилок. На розігрітій з рослинним маслом сковорідці обсмажуємо печінка на досить інтенсивному вогні по 4-5 хвилин з кожного боку.
    Солимо й перчимо в процесі смаження, щоб печінка залишилася м'якою. Готовність перевіряємо, розрізавши одну печінку - вона всередині не повинна бути бордовій, якщо сіра з рожевим відтінком - готово.
    Поки смажиться печінка, дрібно нарізаємо пучок петрушки (тільки листочки).
    Червоний лук ріжемо дуже тонкими півкільцями. У великому салатнику змішуємо петрушку і каперси. Філе анчоусів дрібно-дрібно нарізаємо, відправляємо в салат.
    Додаємо брокколі, заправляємо свежесделанным майонезом. Акуратно двома ложками перемішуємо, тому як варена брокколі дуже ніжна.
    Викладаємо на велику порціонне тарілку гіркою салат, навколо розкладаємо курячі печінки.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • 2 порції
    1 качина грудка
    1 великий персик
    50 г свіжого козячого сиру (як варіант - сиру з цвіллю)
    пучок салату фрізе або руколи
    сіль
    чорний перець
    для заправки:
    2 ст.л. маслинові масла
    1 ч.л. бальзамічного оцту
    сіль
    чорний перець
    Цей теплий салат можна зробити і в чотирьох стінах міський кухні, але в цей час року ще є сенс вийти на вулицю і приготувати на грилі, віддаючи дань останнім теплих днів. Так чи інакше, надріжте шкіру і жир на качиної грудки ромбом, не розрізаючи саме м'ясо, і натріть грудки з обох сторін сіллю і перцем. Кожен персик розріжте на вісім часточок - готувати салат ми почнемо саме з них.
    Розігрійте гриль (або сковороду-гриль) на максимум, змастіть ґрати рослинним маслом і обсмажте персики з обох сторін - недовго, до появи золотистих смужок. Зніміть персики з гриля і покладіть в миску, зменшіть вогонь до середнього і приготуйте качину грудинку - спочатку хвилини 4 з боку шкіри, щоб витопити більшу частину жиру, і близько 10 хвилин з іншої сторони.
    Грудка повинна дійти до прожарювання medium rare, після чого її можна зняти з гриля, перекласти в форму або глибоку тарілку, накрити фольгою і поставити в тепле місце хвилин на десять.
    На тарілки за кількістю споживачів (або велике блюдо, якщо ви плануєте поставити цей салат на центр столу) викладіть грубо порвані салатне листя. На листках розмістіть персики і нарізану скибочками качину грудинку, а зверху покришіть сир. Змішайте всі компоненти заправки в мисці, туди ж влийте медовий сироп, який виділили персики, і соки, що скупчилися на дні форми, де “відпочивала” качина грудка.
    Вилкою збийте заправку до однорідності, полийте салат, і відразу подавайте. Всі домочадці в цей момент повинні не розгулювати де попало, а сидіти за накритим столом, на якому стоїть відкупорена пляшка червоного вина: зволікати з теплим салатом - непробачна помилка, яка може звести нанівець ваші зусилля.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін