Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    гречана крупа - 1 склянка (в сухому вигляді);
    цукіні - 1 шт;
    болгарський перець - 2 шт (різнокольоровий);
    цибуля - 1 шт;
    кінза - пучок;
    бальзамічний оцет - 1 ст.л.;
    соєвий соус - 2 ст.л.;
    прованські трави, сіль.
    Моєму перці, ставимо їх в деко і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 10 до почорніння шкірки, періодично перевертаємо.
    Цукіні моєму й ріжемо по діагоналі на тонкі скибочки.
    Кладемо кабачок в миску, збризкуємо бальзамічним оцтом і посипаємо прованськими травами, трохи солимо.
    Цибулину чистимо, ріжемо на сегменти й відправляємо до цукіні, перемішуємо руками. Залишаємо маринуватися на 10-15 хвилин.
    Поки зваримо гречку до готовності, в процесі варіння посолимо. (Можете використовувати залишки вчорашньої, тільки погрійте).
    Перці виймаємо з духовки. Ось такими вони повинні бути.
    Ставимо їх у герметичний пакет хвилин на 10 (для того, щоб вони пропарились і легше можна було зняти шкіру).
    Порада: використовуйте харчової пакет і використовуйте акуратно. Я одного разу хвацько кинула гарячий перець в пакет, який тримала в руках і у мене тут же распаялось дно і мій чудовий перець (весь!) опинився на підлозі. Було дуже приємно! Так що кладемо акуратно і на столі. Можна, звичайно, класти перець в каструлю з кришкою, але в пакеті він краще пропарюють.
    А поки на розігріту пательню гриль ставимо наші цукіні і цибулю.
    Смажимо з двох сторін до смужок на середньому вогні. Готові порції складаємо в салатник і накриваємо кришкою, щоб не охолонули.
    Якщо ви є щасливим власником духовки з грилем, вам неймовірно пощастило, відправте овочі туди. (Але перець краще все одно запекти окремо, щоб зняти з них шкірку).
    Коли перець "дійде", очистити його від шкірки і насіння і нарізати смужками. Ось той чудовий сік, який видно на фотографії (всередині перчика) я теж вилила в салатник до овочів.
    Нарізані перці відправляємо в салатник. Перемішаємо.
    дрібно Наріжемо кінзу без стеблин.
    Відправляємо в салатник гречку і кінзу. Заправляємо соєвим соусом.
    Перемішуємо і відразу на стіл!
    На наступний день я підігрівала, теж нормально.
    Приємного апетиту!
    NB! - Пам'ятаємо про те, що якщо ми правильно гостимось, цей салат їмо, як самостійне блюдо ввечері, а вдень можна використовувати, як гарнір до курочці або м'яса.
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна