Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • 2 порції
    1 качина грудка
    1 великий персик
    50 г свіжого козячого сиру (як варіант - сиру з цвіллю)
    пучок салату фрізе або руколи
    сіль
    чорний перець
    для заправки:
    2 ст.л. маслинові масла
    1 ч.л. бальзамічного оцту
    сіль
    чорний перець
    Цей теплий салат можна зробити і в чотирьох стінах міський кухні, але в цей час року ще є сенс вийти на вулицю і приготувати на грилі, віддаючи дань останнім теплих днів. Так чи інакше, надріжте шкіру і жир на качиної грудки ромбом, не розрізаючи саме м'ясо, і натріть грудки з обох сторін сіллю і перцем. Кожен персик розріжте на вісім часточок - готувати салат ми почнемо саме з них.
    Розігрійте гриль (або сковороду-гриль) на максимум, змастіть ґрати рослинним маслом і обсмажте персики з обох сторін - недовго, до появи золотистих смужок. Зніміть персики з гриля і покладіть в миску, зменшіть вогонь до середнього і приготуйте качину грудинку - спочатку хвилини 4 з боку шкіри, щоб витопити більшу частину жиру, і близько 10 хвилин з іншої сторони.
    Грудка повинна дійти до прожарювання medium rare, після чого її можна зняти з гриля, перекласти в форму або глибоку тарілку, накрити фольгою і поставити в тепле місце хвилин на десять.
    На тарілки за кількістю споживачів (або велике блюдо, якщо ви плануєте поставити цей салат на центр столу) викладіть грубо порвані салатне листя. На листках розмістіть персики і нарізану скибочками качину грудинку, а зверху покришіть сир. Змішайте всі компоненти заправки в мисці, туди ж влийте медовий сироп, який виділили персики, і соки, що скупчилися на дні форми, де “відпочивала” качина грудка.
    Вилкою збийте заправку до однорідності, полийте салат, і відразу подавайте. Всі домочадці в цей момент повинні не розгулювати де попало, а сидіти за накритим столом, на якому стоїть відкупорена пляшка червоного вина: зволікати з теплим салатом - непробачна помилка, яка може звести нанівець ваші зусилля.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін