Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Прекрасна грибна закуска з дуже яскравим ароматом. Змішання кропу, часнику і болгарського перцю дало винятково смачний запах, яким просочилися часточки шампіньйонів. Ця закуска хороша не тільки в холодному вигляді, але і з жару, прямо зі сковороди.
    Хочу звернути увагу на кількість шампіньйонів в рецепте.Это кількість розраховано на 2-х ситих споживачів. Я раджу готувати цю закуску як мінімум з 0,5кг грибів.
    СКЛАД:
    250г печериць, 2 маленьких болгарських перця (~150г), 80~90г рослинного масла, 1 г ложка солі, 1 ст. ложка меду, перець, 2~3 ст ложки лимонного соку або 2мл 70% оцту, 1~2 невеликих зубчики часнику, пучок кропу
    Печериці вимити і нарізати скибочками. Болгарський перець бажано взяти червоного або оранжевого кольору.
    Перець вимити, розрізати вздовж на 4 частини і вирізати плодоніжку з насінням. Четвертинки перцю нарізати в поперек тонкої соломкой.В сковороді на великому вогні розігріти олію.
    Насипати перець і обсмажувати при помішуванні 2 хвилини. Покласти в сковороду мед, сіль і перець. Розмішати.
    Насипати порізані печериці, влити лимонний сік або оцет, добре розмішати і прогрівати всі разом приблизно 0,5 хвилини. Зняти сковороду з вогню.
    Покласти в печериці дрібно нарізаний часник і кріп. Коли гриби охолонуть, перекласти їх в банку і прибрати в холодильник.
    Вихід: приблизно 300мл.