Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Такого роду салат в Італії називають панцанеллой - в його склад входять сухарики. Чому б нам не побувати в Тоскані хоча б за допомогою своєї кухні? Він гарний як основне блюдо в якості легкого вечері.
    Інгредієнти (на 4 порції):
    * стеки з індички - 4 шт (філе курки);
    * рукола - великий пучок;
    * суміш мангольд і корна - упаковка;
    * лимон - 1 шт;
    * цвітна капуста - невеликий вилок (400 грам);
    * часник - 3 зубчіка;
    * філе анчоусів - 4 шт;
    * розмарин - 3 гілочки;
    * чіабата - 1/2 батона;
    * оливкова олія - 5-6 ст.л.;
    * сіль, перець.
    Стейки з індички надрізаємо уздовж навпіл майже до кінця, але не наскрізь - щоб вийшли великі, але не дуже тонкі шматки м'яса.
    Якщо ви разделываете філе грудки самі, то нам потрібні шматки товщиною в 1 см.
    Солимо й перчимо їх із двох сторін. Залишаємо. З булки зручним вам способом робимо сухарики. Можна в духовці - нарвете руками на шматочки і покладіть на застелений пергаментом деко.
    180 градусів 7 хвилин. А можна в тостері підсушити скибочка чіабатти, а потім нарвати руками в салат.
    Моєму рукколу і інші листя. Висушуємо. У половини лимона зрізуємо дуже тонко цедру, щоб не захопити білий гіркий шар. Я це роблю з допомогою ножа для чищення овочів.
    Смужки цедри нарізаємо дуже тонкою соломкою. Цвітну капусту розділяємо на маленькі суцвіття і відправляємо в киплячу посолену воду хвилини на три.
    Поки можемо почистити і нарізати дольками часник. Капусту сливаем.Мелко рубаємо анчоуси. Листки розмарину теж дрібно нарізаємо.
    Розігріваємо у великій сковороді оливкову олію на середньому вогні і кладемо туди часник, анчоуси, лимонну цедру і розмарин.
    Смажимо хвилину-дві, часник повинен почати золотитися, а анчоуси підтавати. Витискаємо сік 1/2 лимона і перемішуємо.
    Відправляємо в сковорідку капусту, перемішуємо з маслом. Смажимо разом хвилину.
    Висушене листя перекладаємо у велику миску. Туди ж відправляємо капусту зі сковорідки разом з маслом.
    Посипаємо сухариками. Перемішуємо всі разом.
    На тій же сковороді смажимо індичку за 3-4 хвилини з кожного боку. Можете смажити на грилі.
    Потім нарізати скибочками навскоси. Відправляємо в наш салат і знову перемішуємо.
    Одразу подаємо.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна