Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    220 г сухої білої квасолі, 2 невеликих коренеплоду фенхеля, тонко нарізані (зелень залиште для прикраси), 60 г (4 ст. л.) рослинного масла, 1/2 ч. л. цукру, сіль і мелений чорний перець, листя салату-латуку і радиккио, 1 лимон, свіжа зелень для прикраси
    Спосіб приготування:
    Покласти квасоля в каструлю і залити водою, щоб вона повністю покривала квасолю. Варити в мікрохвильовій печі на повній потужності 10 хв, потім вийняти і дати постояти протягом 1 години.
    Злити воду, покласти квасоля назад в каструлю і залити свіжою водою. Варити квасоля на середньої потужності протягом 1 години. Дати постояти 10 хвилин, потім злити воду. Налити 600 мл води в каструлю і варити при повній потужності 5-7 хв.
    Бланширувати скибочки фенхелю в киплячій воді протягом 2 хв при повній потужності. Злити воду і відставити фенхель в бік. Зняти з цедру лимона за допомогою ножа для чищення картоплі. Повністю зрізати з цедри білий шар. Нарізати цедру на дуже тонкі смужки. Вичавити сік з лимона.
    Помістити 40 мл лимонного соку, рослинна олія, цукор, сіль і перець у невелику мисочку і збивати з допомогою вилки або маленького веничка, поки суміш не загусне. Дрібно посікти, що залишилася, зелень фенхеля і додати до лимонної суміші. Змішати квасолю і фенхель.
    Залити овочі лимонної сумішшю і добре перемішати. Викласти на блюдо листя салату-латуку і радиккио. Зверху покласти салат і прикрасьте свіжою зеленню і лимонною цедрою.
    Рада: Подати з молодою картоплею, звареним в мундирі або печеною. Використовувати іншу квасоля; червону або білу з чорним глазком. Замість лимона використовувати лайм, масло з волоських горіхів або фундука - замість рослинної олії.