Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Якщо задуматися, салат з картоплі - не те салат, не те повноцінна страва, то не менш повноцінний гарнір. Але як би там не було, зараз найкращий час для того, щоб готувати салат із молодої картоплі, ніжного, невеликого, розсипчастого. Молода картопля - завсідник весняних ринків.
    У сусідній Фінляндії, на столичному ринку місцевий молода картопля варто зараз аж 10 євро за літр (чому-то там продають овочі саме літрами, а не кілограмами). Імпортний, правда, доступніше - але і фінський на прилавках не залежуються. Якщо у вас є улюблені сезонні продукти весни - поділіться з нами!
    Теплий салат з молодої картоплі
    2 порції
    500 р. молодої картоплі
    50 мл сметани
    соняшникову олію
    лимонний сік
    пучок зеленої цибулі і кропу
    сіль
    чорний перець
    трохи каперсів або ще чого-небудь
    Як слід помийте молодий і відваріть картоплю в мундирі в підсоленій воді. Вариться молода картопля зовсім швидко, так що регулярно перевіряйте готовність.
    Тим часом приготуйте заправку, змішавши гарну сметану, подрібнену зелень, трохи кубанського масла і лимонного соку.
    Спробуйте, приправте і при необхідності додайте ще трохи олії до бажаної консистенції.
    Готовий картопля відкиньте на друшляк і наріжте або злегка роздушіть (я вибрав другий варіант, з ним результат виходить більш сільським - див. фото).
    Розмішайте картопля зі сметаною заправкою і додайте ще трохи каперсів або ще чого-небудь, що прийде вам в голову - від солоних огірків до шкварок.
    Подавайте як самостійне блюдо або як гарнір.