Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Класичний вінегрет - це вегетаріанський салат з відварених овочів (буряк, морква, картопля) з соліннями (огірки, капуста), ріпчастою цибулею, консервованим горошком і соняшниковою олією. Пропорції продуктів особливо не важливі.
    Візьміть овочів приблизно в рівних кількостях і додайте солінь за смаком. Овочі ріжте однаково: кубиками розміром з горошок. Перемішати, заправити нерафінованою соняшниковою олією. Ось і весь рецепт. Все-таки хочете подробиці? Ну що ж, читайте.
    Інгредієнти
    * буряк - 2 штуки;
    * морква - 3 штуки;
    * картопля - 3 штуки;
    * цибуля ріпчаста - 1 голівка;
    * солоні огірки - 2 штуки;
    * капуста квашена - 1-2 жмені;
    * горошок консервований - 1 банка (200 г);
    * нерафінована соняшникова олія - за смаком.
    Буряк, морква, картопля добре вимити, загорнути у фольгу і запекти в духовці до готовності. Зробити це краще заздалегідь.
    Охолоджені овочі обчистити, дрібно нарізати і розкласти по різних тарілках.
    Цибулю обчистити, дрібно нарізати. Солоні огірки нарізати кубиками. Квашену капусту нарізати розміром 2-3 см.
    Буряк заправити рослинною олією, додати цибулю, солоні огірки і квашену капусту, перемішати. Додати інші овочі. Відкрити банку консервованого горошку, злити розсіл, додати горошок до овочів, перемішати.
    При необхідності ще раз додати олію. Солі від огірків і капусти повинно вистачити, але якщо бажаєте, то досоліть.
    Дайте винегрету постояти близько години. Овочі вберуть в себе запахи рослинного масла і один одного. Та подавайте.
    Вінегрет довго не зберігається, тому з'їсти його бажано в день приготування.