Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Цей чудовий салат знаком абсолютно всім. Але ми вже звикли до того, що до складу його інгредієнтів входять помідори черрі, куряче філе, креветки. Але це вже сучасні інтерпретації класичного рецепта 1924 року, який народився експромтом у італійського шефа Цезаря Кардіні в США. Йому довелося з товаришів продуктів терміново винайти закуску - так і вийшов цей прекрасний рецепт, настільки популярний досі.
    Інгредієнти:
    * салат ромен - качан;
    * чіабата - 1/2 шт;
    * часник - 1 зубчик;
    * оливкова олія - 6 ст.л.;
    * яйце - 1 шт;
    лимонний сік - 1 ст.л.;
    * вустерський соус - 1 ч.л.;
    * пармезан - 50 гр;
    * сіль, перець.
    Розтерти часник з дрібкою солі в пюре. Я тисну пресом для часнику і потім перемішую з сіллю. Можна зробити теж саме в ступці або плоскою стороною ножа.
    Змішати з 4 ст.л. маслинові масла і дати постояти 30 хвилин.
    Чіабату ріжемо кубиками.
    На застелений пергаментом деко викладаємо порізаний хліб і відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку хвилин на 7. Стежимо, щоб не пригоріли.
    Готові сухарики дістаємо, перекладаємо в миску й поливаємо маслом з часником, руками перемішуємо.
    Робимо заправку: опускаємо яйце в киплячу воду і варимо 30-50 секунд. Потім розбити його в миску, додаємо залишилися 2 ст.л. маслинові масла, лимонний сік, вустерський соус, солимо, перчимо і перемішуємо вилкою.
    Салатне листя моєму, сухий і рвемо руками досить крупно у велику миску. Поливаємо соусом і добре перемішуємо знизу вгору руками або двома ложками.
    Перекладаємо листя на велике блюдо. Зверху викладаємо сухарики та посипаємо тертим на дрібній тертці пармезаном.
    Приємного апетиту!
    NB! Всі інші добавки - куряче філе, креветки, помідори - це вже варіації, які ви можете додавати по своєму смаку. Спочатку італійський шеф-кухар Цезар Кардіні винайшов цей салат саме в такому варіанті.
    Ольга Злобіна.