Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * Баклажан - 1 шт
    * Помідори черрі - 10 шт
    * Бринза (фета, фетакса) - 100 г
    * Салат (листовий)
    * Зелень (кріп, кінза, петрушка)
    * Горіхи волоські (очищені) - 50 г
    * Сіль
    * Перець
    * Гірчиця (готова) - 1 ст. л.
    * Мед - 1 ч. л.
    * Лимон (сік) - 3 ст. л.
    * оливкова Олія для смаження та заправки) - 100 мл
    * Часник - 2 зуб.
    Приготування
    Так як я готую салат з баклажанів, то і починаю процес з нарізки баклажанів.
    Баклажани щедро посипаю сіллю і відставляю на 10-15 хвилин (вони віддадуть гіркоту і до того ж менше вбиратимуть олія при смаженні).
    до Речі, в оригінальному рецепті автор пропонує за бажанням замінити баклажани на брокколі, але це вже зовсім інша історія, в сенсі, салат, і на любителя.
    Тим часом готуємо соус-заправку. Я вже пропонувала його у своїх рецептах. Мені він дуже подобається. Можна готувати про запас і зберігати в холодильнику.
    Його складові: оливкова олія, гірчиця, мед, сік лимона, сіль, перець, часник.
    Часник пропускаю через "часникодавилку" і змішую з іншими складовими.
    З баклажанів зливаю що виділилася рідина, обсушиваю серветкою, панірую в борошні.
    Обсмажую баклажани на рослинній олії до рум ’ яної скориночки.
    Гарячі баклажани заливаю соусом і залишаю просочитися.
    Тим часом нарізаю помідорки.
    Також кубиками нарізаю бринзу.
    Змішую баклажани з помідорами і бринзою.
    На сервірувальну тарілку викладаю салатне листя. До речі, я прочитала, що листя салату є необхідним компонентом всіх теплих салатів.
    На листя викладаю баклажани з помидорками і бринзою.
    Посипаю салат телятини зеленню. Тут вже на любителя, я брала кріп, петрушку, кінзу.
    Далі в оригінальному рецепті автор пропонує взяти фундук. Я вважала за краще використовувати волоський горіх. Трохи підсушила його на сковороді і подрібнила качалкою.
    Подрібненими горіхами посипаю салат.
    Автор: міс