Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Знаєте, що в цьому рецепті оригінального? Те, що печериці практично сирі. Вони лише короткочасно припекаются розпеченим маслом.
    На смак печериці прекрасні - стандартний кисловато-солоно-гострий смак і чесночно-кроповий аромат поєднуються з абсолютно не стандартної фактурою грибів.
    Гриби після варіння виходять щільними і м'якими. А такі трохи прогріті печериці залишаються досить пишними і хрустящими.Но потрібно помітити, що чим довше наполягають печериці, тим більше вони наближаються до звичайних маринованою.
    СКЛАД
    600г печериць, 60мл 3~4% яблучного оцту, 100 г рослинної олії, 1 ст. ложка з невеликою гіркою солі, 10 горошин чорного перцю, кріп, 2~3 зубчики часнику, 1/5~1/4 ч ложки червоного гострого перцю
    Гриби зігріти до кімнатної температури. Вимити і нарізати тонкими пластинками.
    Скласти велику каструлю або миску.
    Горошини перцю загорнути в серветку і роздрібнити качалкою або кухонним молотком.
    Часник дрібно порізати, кріп (без жорстких стебел) настригти ножицями.
    Часник, кріп, перець і сіль покласти до грибів.
    Сіль при бажанні можна замінити на соєвий соус.
    Влити оцет і добре перемішати.
    Залишити на 15 хвилин для маринування.
    На великому вогні в сковороді або каструльці розжарити олію до появи димка.
    Всипати в масло червоний перець і відразу ж вилити тонкою цівкою розпечене масло на гриби.
    Під час виливання масла гриби розмішувати, щоб масло потрапило на всі платівки.
    Коли гриби охолонуть, перекласти їх у банку і поставити в холодильник.
    При бажанні можна їсти гриби відразу після остигання.
    Вихід: приблизно 700 мл.