Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • І знову баклажани. Думаю, ніхто не в образі - цей унікальний овоч люблять майже всі, а вже якщо його запекти, злегка подмариновать і подати зі свіжими салатним листям, помідорами і бринзою, вийде чудовий вечерю.
    так-Так, саме так: повертаючись з роботи о дев'ятій годині, починаєш страви, які легко готувати, смачно є і які не ляжуть важкою ношею на втомлений організм. У цього салату з печеними баклажанами є все з перерахованого вище.
    Салат з печеними баклажанами
    2 порції
    2 середніх баклажана
    пучок салатних листя
    жменю помідорів-черрі або 2 середніх помідори
    100 г бринзи або сиру фета
    рослинна олія
    4 ст.л. маслинові масла
    1 ст.л. лимонного соку
    2 зубчики часнику
    кілька гілочок базиліка або кінзи
    сіль
    чорний перець
    Наріжте баклажан скибочками товщиною до 1 см., присолите з обох сторін і залиште хвилин на двадцять. Серветкою видаліть сіль і краплі, які виступили на поверхні баклажанів, збризніть їх олією і запікайте в духовці при 200 градусів протягом 12-15 хвилин, пару раз перевернувши в процесі.
    Додати подрібнену зелень і часник до оливкової олії, приправте сіллю і перцем, розмішайте і полийте приготованим маринадом скибочки баклажана витягнуті з духовки.
    Поставте в холодильник, щоб приготувати салат на наступний день - або дайте трохи охолонути, якщо плануєте завершити салат прямо зараз.
    Викладіть салатне листя на окремі тарілки або велике блюдо. Покладіть зверху скибочки баклажанів (злив маринад в окрему миску), на них - крупно нарізані помідори та бринзу.
    Додайте лимонний сік до залишків маринаду, злегка збийте вилкою до емульсії, і рівномірно полийте салат заправкою. Завершальні штрихи у вигляді тертого сиру, злегка підсмажених горішків або насіння можуть бути пов'язані, але тут вже вирішувати вам.
    Ну а якщо ви любите баклажани так само, як і я рекомендую інші непогані рецепти: ікра з баклажанів, грецький салат з баклажанів, печені баклажани з часником, баклажани на грилі з сальсою і - ну зрозуміло! - італійська класика parmigiana di melanzane.
    Автор: Олексій Онєгін