Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * буряк середня - 5 шт;
    * фета - 50 гр;
    * бальзамічний оцет - 1 ст.л.;
    лимонний сік - 2 ст.л.;
    * оливкова олія - 2 ст.л.;
    * петрушка - 5 гілочок;
    * сіль, чорний перець.
    Насипаємо в лоток для запікання велику сіль, шаром приблизно в сантиметр-півтора. Буряк моєму, висушуємо і кожну загортаємо у фольгу.
    Протикаємо ножем в декількох місцях, викладаємо на сіль і ставимо в розігрітій до 180 градусів духовку спікатися на 2 години. (Це все можна зробити напередодні).
    Або зваріть буряк, але запечена смачніше. (А ще секрет - у гіпермаркетах продається вже варений буряк у вакуумі, але це тільки якщо ви дуже поспішайте! Тсссс).
    Трьох остиглу і очищений буряк на крупній тертці. Солимо й перчимо. Додаємо бальзамічний оцет, витискаємо з сік лимона, перемішуємо й заправляємо олією. Знову перемішуємо.
    Дрібно ріжемо листочки петрушки і відправляємо їх в салат, залишивши трохи для прикраси.
    Перемішуємо буряк з петрушкою і викладаємо на тарілку. Пальцями кришимо фету на салат.
    Зверху посипаємо петрушкою і збризкуємо оливковою олією для прикраси.
    Ідеально, як гарнір до м'яса, або просто, як легке блюдо.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна