Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Це не рецепт. Це ода молодому редису, сочному, солодкого, хрусткому, і настільки смачного, що його обійти стороною - просто злочинно. Перші овочі, які з'являються навесні - молода картопля, молодий часник, молодий редис і так далі - не терплять надмірних складнощів. Вони прекрасні самі по собі, а як нагадування про те, що літо не за горами, прекрасні удвічі.
    4 порції
    100 г зеленого салату
    жменю помідорів чері
    пучок молодого редиски
    Почніть приготування салату з того, що рушайте на ринок і виберіть найкращий пучок молодий редиски з зеленими, свіжими, без найменшого ознаки млявості листочками - а якщо такого не знайшлося, приготуйте краще що-небудь інше.
    Коли повернетесь додому - відокремте від вершки корінців, і те, і інше як слід промийте, наріжте саму редиску осьмушками, а листочки покладіть в миску як є.
    Туди ж додайте розрізані на дві або чотири (залежно від розміру) частини черрі і листя салату - кращий соковитий і солодкий, начебто корна, хоча тут буде доречним і звичайний латук, той самий, що у нас називають просто “салат”.
    Ось і все. Посоліть, поперчіть, додайте. Чим саме заправляти - вирішуйте самі, салат з молодого редиски однаково чудово поєднується з звичайної заправкою вінегрет (3 ст.л. маслинові масла + 1 ст.л. лимонного соку, збитих до стану емульсії), і з пахучим кубанським соняшниковою олією, і зі сметаною.
    Приємною весни!