Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Пропоную вашій увазі нескладний, але смачний квасолевий салат. Родзинкою салату є додані до нього волоські горіхи і часник.
    Інгредієнти
    * Квасоля (суха, будь-якого кольору) - 1 склянка.
    * Горіхи волоські (смажені) - 0,5 склянки.
    * Часник - 2 зуб.
    * Зелень (свіжа, петрушка, кінза)
    * Огірок (свіжий, маринований) - 1 шт
    * Цибуля ріпчаста (для варіння квасолі) - 1 шт
    * Перець чорний (горошком, для варіння квасолі) - 2-3 шт
    * Лавровий лист (для варіння квасолі) - 1 шт
    * Спеції (суміш перців, хміль-сунелі, за смаком)
    * Сіль за смаком)
    * Цибуля червоний (для прикраси)
    Приготування
    Квасолю відварити з лавровим листом, горошинами чорного перцю і голівкою лука. Після того, як квасоля зварилася, відвар потрібно злити.
    Щоб квасоля зварилася швидше, замочіть її на ніч. Або злийте воду після закипання, налийте нову і варіть вже в ній.
    Можна використовувати консервовану квасолю.
    Волоські горіхи подрібнити ножем або качалкою, зелень дрібно нарізати. Зубчики часнику розрізати навпіл, вийняти зелені серединки, так часник в салаті не буде занадто "ядреным".
    Горіхи, зелень і подрібнений часник перетерти з сіллю й спеціями.
    Огірок (я взяла за половинці маринованого і свіжого) нарізати тонкими смужками.
    Все змішати, прикрасити кружечками або полуколечками червоної цибулі. Можна обійтися без прикраси, салат і так порядок.
    За бажанням можна збризнути салат декількома краплями лимонного соку або додати 1 ст.л. нерафінованої олії.
    Приємного апетиту!
    Автор: crazy_doll