Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Дуже давно, коли взимку в магазинах не було закордонних овочів, з настанням весни першими в продаж надходили довгі тепличні огірки. Потім з'являлася редиска і зелень. Після зими, з її соліннями, квашеною капустою та вінегретом такий салат вважався, не побоюся цього слова, символом цієї весни.
    Інгредієнти
    * редис - 150 г;
    * огірок - 150 г;
    * яйце куряче - 2 штуки;
    * кілька пір ’ їнок зеленої цибулі;
    * кілька гілочок кропу і петрушки;
    * сметана - 2 столові ложки;
    * сіль за смаком.
    Яйця зварити круто. Або майже круто, до такого граничного стану, коли жовток в самій серединці ще не зварився остаточно. Все-таки салат у нас весняний, і я хочу, щоб яєчний жовток був чітко жовтий, як сонечко. Охолоджені яйця почистити і нарізати довільно.
    Овочі та зелень ретельно вимити. Огірок і редиску нарізати кільцями. Зелену цибулю, кріп, петрушку обсушити і дрібно нарізати.
    салатнику змішати всі інгредієнти, заправити сметаною, виправити на сіль.
    Сметану можна замінити на майонез або звичайний йогурт без ароматичних добавок.