Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Приготувати таку страву на природі вийде навіть швидше, ніж удома. Нічого, крім свіжих сезонних продуктів і простий заправки. Як «полотна» можна використовувати як тарілку, так і великий скибочка підсмаженого хліба.
    Інгредієнти:
    1 баклажан
    2 солодких перці (візьміть різнокольорові)
    1 гострий перець
    1 зубчік часнику
    2 пір'я зеленої цибулі
    4 редиски
    невелика жменя петрушки
    великий шмат хліба (розріжте батон уздовж)
    1 ст. л. лимонного соку
    оливкова олія
    Сіль і мелений чорний перець
    Наріжте баклажани кружками товщиною 1 см. Посоліть, залиште на 5 хвилин, потім промокніть серветкою. Баклажани та перці змастіть олією.
    Якщо ви на природі, то обуглите перці на решітці з усіх боків, а баклажани посмажте до м'якості.
    Якщо ви готуєте будинку, то складіть баклажани та перці на решітку і поставте під розігрітий до максимуму гриль в духовці, на 15-20 хвилин.
    Коли перці охолонуть, чорна шкіра повинна легко відійти від м'якоті. Головне, не мити перці, інакше вони втратять смак.
    Очистіть перці від шкірки і наріжте ніжну солодку м'якоть смужками. Баклажани можна розрізати навпіл, при бажанні.
    Змішайте печені овочі в мисці з дрібно порізаним редискою, петрушкою і зеленою цибулею. Поперчіть, посоліть, заправте салат лимонним соком і оливковою олією в пропорції 1:3.
    Крім баклажанів і перців ви можете використовувати інші овочі, фенхель або кабачки, наприклад. Мені подобається ідея подавати цей салат на підсмаженому скибочками хліба, начебто італійської брускетты.
    Посмажте хліб, потім злегка змастіть розрізаний навпіл зубчиком часнику. При бажанні, можна намазати хліб м'яким сиром, начебто сиру фета. Покладіть зверху салат.
    Фото і рецепт: Петро Голавский