Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Існує більше 100 різновидів кімчі, які відрізняються не тільки інгредієнтами, регіоном приготування, але й часом засолки, а також технологією приготування.
    Для приготування кімчі використовують не тільки часник і червоний перець, але й інші продукти: від найпоширеніших до екзотичних. Наприклад, деякі корейські кулінари додають в кімчі імбир, насіння кунжуту, морква, кедрові горішки, груші, каштани, морські водорості і навіть солоні маленькі креветки і устриці.
    Я готувала кімчі кілька разів за різними рецептами, але саме цей рецепт для мене виявився самим смачним і простим. Рецепт узятий з книги Іллі ’ ї лазерсона "Капуста на столі не порожній". До речі, днями ми ходили в гості, і я прихопила з собою цю капустку, скажу Вам чесно - світова закуска!
    Інгредієнти
    * Пекінська капуста (середній качан) - 1 шт
    * Перець чилі (мелений) - 1 ст. л.
    * пекучий Перець червоний (свіжий) - 1-2 шт
    * Часник - 4-5 зуб.
    * Імбир (свіжий 2 см.)
    * Коріандр (насіння) - 1 ч. л.
    * Сіль
    * Олія - 1 ст. л.
    Приготування
    Капусту розрізати вздовж на 4 частини, посолити і щільно викласти в каструлю, або чашку.
    Залити капусту розсолом так, щоб покривало верхні листки повністю. Зверху на капусту я поклала перевернуте блюдце для того, щоб не спливали верхні листки і накрила зверху газетою.
    Каструлю з капустою залишити на 2 дня в теплому місці. У мене стояла на кухні.
    Для приготування розсолу береться 2 ст.л. солі на літр води. У гарячої кип'яченої води розвести сіль, і поставити охолоджувати. Заливати холодним(!) розсолом. На 1 качан капусти у мене пішло 1,5 літра розсолу.
    Через 2 дні готуємо заправку для капусти.
    Свіжий перець (без насіння) з часником розтерти в ступці (блендері, м'ясорубці), додати перець чилі, подрібнений коріандр, тертий імбир, рослинна олія, можна ще додати дрібку солі.
    Засолену капусту промити під проточною водою, віджати, нарізати квадратами, перемішати з заправкою, покласти в пластиковий контейнер, закрити кришкою і знову поставити на 1-2 дні в тепле місце для бродіння.
    Потім зберігати в холодильнику. При подачі можна посипати насінням кунжуту і свіжою зеленню.
    Якщо готуєте багато кімчі і передбачається тривале зберігання в холодильнику, то рослинне масло додавати не потрібно.
    Автор: Венерик