Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • 4 порції
    4 цибулини фенхеля
    2 ст.л. вершкового масла
    3 ст.л. маслинові масла
    2 ст.л. цукру
    1 ч.л. насіння фехеля
    1 роздавлений зубчик часнику
    2 ст.л. дрібно нарізаного кропу
    150 р. м'якого козячого сиру
    цедра 1 лимона
    сіль
    чорний перець
    Обріжте стебла (зелень не викидайте - знадобиться) і, при необхідності, зовнішній шар, після чого наріжте скибочками товщиною 0,5-1 см. Поставте сковороду на сильний вогонь, розтопити вершкове масло з оливковою, а після того, як воно запузырится, додайте фенхель і обсмажуйте до золотистої скориночки. Переверніть, обсмажте ще протягом кількох хвилин, після чого зніміть фенхель з вогню.
    Обсмажуйте фенхель частинами і не перевантажуйте сковороду, інакше, як і завжди в таких випадках, він буде не засмагати, а гаситися. І масло, до речі - що оливкова, що вершкове - краще додавати по частинах.
    Додайте на сковороду цукор, насіння фенхеля, сіль і перець, і обсмажуйте протягом 30 секунд, після чого додайте фенхель і карамелизуйте протягом 1-2 хвилин. Зніміть карамелізований фенхель з вогню і відкладіть в сторону, давши йому трохи охолонути.
    Перед подачею акуратно перемішайте фенхель з часником та кропом, викладіть на тарілки і посипте цедрою лимона і накрошенным козячим сиром.
    Збризніть фенхель оливковою олією і прикрасьте зеленню фенхеля, яку ви зберегли на самому початку.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін