Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    - баклажани 2 середніх (300гр);
    - цибуля ріпчаста-1 шт.;
    - помідори - 200гр.;
    - часник - 2 зубчики;
    - перець солодкий-150гр.;
    - олія;
    - сік лимона - 1 ст. ложка;
    - сіль;
    - зелень петрушки і базиліка;
    Приготування:
    Баклажани помити, почистити і нарізати невеликими шматочками. Посолити і залишити на 1 годину. Через годину віджати, промити і ще віджати.
    Добре підсмажити баклажани на соняшниковій олії. Зняти на серветку, щоб ввібралося масло.
    Інші овочі поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. 1 зубочек часнику залишити для заправки.
    Запечених овочів дати охолонути.
    Баклажани можна не смажити а половинками запекти в духовці, а потім почистити і нарізати, але на мій смак - зі смаженими баклажанами цей салат смачніше.
    З перцю і помідорів зняти шкірку. Перець, помідори,цибулю та запечений часник нарізати для салату.
    Смажені баклажани,тушковані овочі і нарізану зелень заправити заправкою з 1 ст. ложки лимонного соку, 2 ст. ложок олії подрібненого свіжого часнику і 0,5 ч. ложки солі. Все обережно перемішати.