Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Сьогодні ми з вами поговоримо про рецепт, якого не існує. Уявіть собі, все як у відомому анекдоті: салат “Нісуаз” є, а рецепту немає. Точніше, є, але не один, а безліч - і всі відрізняються один від одного настільки, ніби це не один і той же салат, а різні.
    Всі вони, здається, сходяться в одному - в салаті “Нісуаз” повинен бути тунець, але і тут коса знаходить на камінь: тунець повинен бути неодмінно свіжим, повторюють одні, у той час як інші наполягають, що тунець може бути консервованим. Так само вчинимо і ми, благо, і з консервованим тунцем салат виходить просто чудовим.
    2 порції
    1 пучок салату - рукола, латук, романо
    1 невеликий зелений перець
    2 стиглих томатів
    4 перепелиних яєць
    невеликий пучок базиліка
    100 г консервованого тунця
    кілька філе анчоуса
    кілька оливок
    при бажанні - артишоки, стручкова квасоля, огірок
    для заправки:
    1/2 ч.л. гірчиці
    2 ч.л. червоного винного оцту
    4 ст.л. маслинові масла
    1/2 лука-шалоту
    сіль
    чорний перець
    Раз вже рецепт цього салату такий же мінливий, як і настрій у ветрениц з Лазурного берега, я дам лише основні ідеї, а далі ви самі.
    Отже, з'єднайте в мисці грубо порваний руками салат, тонко нарізану перець, листя базиліка і, при бажанні, підготовлені сезонні овочі - артишоки, огірки, квасоля.
    Приготуйте заправку, змішавши гірчицю, оцет, олію і подрібнений шалот, заправте салат і розкладіть по тарілках.
    Зверху викладіть помідори, оливки, анчоуси, консервованого тунця, і відварені яйця, і злегка збризніть що залишилася заправкою.
    Подавайте, приправте сіллю і свіжомеленим чорним перцем - нехай спекотна погода не хоче здаватися, але у ваших силах зробити перерву, подавши на стіл середземноморський натюрморт в тарілці.
    Автор: Олексій Онєгін