Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    морква - 3-4 шт;
    корінь селери - 1/2 шт;
    естрагон (тархун) - 5 гілочок;
    шнітт-цибуля - пучок.
    Для соусу:
    жовток - 1 шт;
    гірчиця гостра - 2 ст.л.;
    олія рослинна рафінована - 150 мл;
    білий винний оцет - 1 ст.л.;
    сіль, перець;
    вершки - 5 ст.л.
    Соус для цього салату - практично домашній майонез, замість лимонного соку використовується оцет, а потім додаються вершки, тому що майонез виходить дуже густий. Не лякайтеся його робити! Це зовсім не складно і вимагає зовсім небагато часу. А результат того вартий.
    високу вузьку посуд (у мене спеціальний стакан для блендера) відправляємо жовток, гірчицю, збиваємо блендером з насадкою віночок. Як тільки суміш змінить колір (приблизно хвилина), починаємо вливати рослинна олія (я брала соняшникова) невеликими порціями, не перестаючи заважати.
    150 мл олії я вливала приблизно в 5 приймань. Як тільки бачите, що масло размешалось в суміші, додайте ще. Насправді - довше описувати, ніж робити. Після того, як влили всі рослинне масло, додати оцет і знову зіб'ємо. Солимо й перчимо, ще 30 секунд збиваємо і прибираємо в холодильник.
    Моркву очистити і натерти на терці з насадкою для соломки. Якщо такого немає, то трьом на дрібній.
    Біля кореня селери відрізаємо половину і очистити його від шкірки. Це зручно робити, поклавши його зрізом вниз на дошку.
    Натираємо селера також. У естрагону відриваємо листя, стебла выкидываем. Листочки дрібно нарізаємо.
    Також дрібно ріжемо шнітт-цибуля. Перемішуємо зелень з овочами.
    Дістаємо соус з холодильника, додаємо вершки й заправляємо салат. Пробуємо на сіль, якщо треба - додаємо. Я соус солила таким чином, щоб в салат вже сіль не додавати.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна