Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Цей соус вважається найсмачнішим з усіх грибних соусов.И це не даремно. У нього дивно ніжний солоновато-кислуватий смак та яскравий грибного аромату.
    Подається він до будь-яких страв - вареної або смаженого м'яса, котлет. Він зробить неймовірно смачними банальні макарони або каші. Його навіть можна просто намазувати на житній хліб і є у вигляді бутерброда.
    Зверніть увагу, що в рецепті вказано 2 столові ложки борошна. Не треба лякатися. Адже якби це була просто борошно, тоді б соус зварився до стану каші. Але так як борошно попередньо обсмажується, то втрачає значну частину свого склеює властивості і тому соус лише трохи загущается, стаючи по консистенції як рідкий кисіль.
    Ще потрібно звернути увагу на лимон. Смак у різних сортів лимонів різний - якісь лимони кисліша, які-то більше нейтральні. Так що величину соку потрібно регулювати на свій вкус.Маленькая хитрість. Якщо соку додали занадто багато, то смак можна підкоригувати, додавши трохи цукру.
    СКЛАД
    200г свіжих шампіньйонів, 1,5 склянки бульйону (м'ясного, курячого, овочевого) або води, 3 ч ложки (15г) соку лимона або 1/2 ст. ложки столового оцту, 1 шматочок (~20г) вершкового масла, 2 ст. ложки борошна, 0,5 год ложки солі
    Сковороду поставити на великий вогонь і насипати в неї муку.Обжаривать при постійному помішуванні до світло коричневого кольору і сильного аромату.
    Підсмажене борошно висипати на блюдце.
    Гриби дуже дрібно порізати або потерти на середній терке.В сковороді розтопити невеликий шматочок вершкового масла, викласти гриби.
    Згасити 3~5 хв. Гриби повинні втратити обсяг, стати м'якими, але НЕ поджариться.
    Влити сік лимона.
    На гриби всипати борошно і добре розмішати.
    Влити бульйон.
    Посолити за смаком. Варити при невеликому кипінні 2~7 хв.
    Коли соус упариться до потрібної густоти - зняти сковороду з вогню.
    Для отримання пастоподібного однорідного соусу готовий соус можна протерти через сито або збити в блендері.
    Перед подачею соус охолодити до кімнатної температури.