Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Для приготування страви Вам знадобиться:
    креветки (у панцирі, королівські) - 300г; яйце - 3 шт.; салат латук - 1 пучок; солодкий перець (червоний) - 1 шт.; для соусу: часник - 1 зубчик; петрушка (свіжа) - 5 гілочок; сіль - за смаком; рослинна олія - 100 мл
    Закип'ятити підсолену воду, покласти креветки і зварити до готовності. У креветок відокремити хвостики від черевця. Хвостики очистити від панцира, зробити поздовжній розріз витягнути кінчиком ножа нутрощі (чорна жилка). Кожен хвостик креветки нарізати на 3-4 частини.
    Яйця зварити круто, очистити і розрізати на четвертинки. Латук розібрати на окремі листи, промити під холодною проточною водою, обсушити на серветці і поставити в холодильник. Перець розрізати вздовж, видалити з неї насіння і нарізати тонкою соломкою.
    Для соусу петрушку дрібно посікти. Зубчік часнику розрізати на кілька частин і розтерти в ступці в кашку, додавши сіль. Потім покладіть в ступку дрібно нарізану зелень петрушці і розітріть до отримання однорідної кашки.
    Влити олію і розмішати. У вас повинен бути масляний соус яскравого смарагдового кольору.
    На великій тарілці розкласти листя салату. Зверху, чергуючи, викласти соломку солодкого перцю і шматочки креветок. Потім покладіть четвертинки яйця.
    Полити салат зеленим соусом і дати настоятися 10-15 хвилин. Готовий Салат.
    Автор: Олена Покровська