Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Насправді нічого особливо мексиканського в цьому салаті немає, окрім, мабуть, присутності авокадо, яке вже досить прижилася на наших кухнях, особливо в поєднанні з креветками. Просто ми з друзями весь час замовляємо цей салат в мексиканській ресторанчику, тому вирішила розповісти вам про нього.
    Інгредієнти:
    розморожені чищені креветки - 500 гр;
    салат айсберг - 1/2 головки;
    помідори - 3 шт (невеликих);
    авокадо - 1 шт;
    лимон - 1 шт;
    оливкова олія - 4 ст.л.;
    гірчиця - 1 ч.л.;
    сир (у мене чеддер) - 300 гр;
    сіль, перець чорний мелений.
    Моєму листя айсберга і даємо їм посохнуть, щоб вода не потрапила. Потім нарізати тонкою соломкою. Відправляємо в миску.
    Авокадо ріжемо по кістці, потім повертаємо одну половинку під 90 градусів щодо інший і розділяємо. Виймаємо кісточку і зрізуємо ножиком шкірку.
    Ріжемо дрібним кубиком. Відразу ж на дошці збризкуємо сік половини лимона, щоб м'якоть авокадо не потемніла. Відправляємо до айсбергу.
    Помідори нарізати теж дрібним кубиком. Змішуємо овочі в мисці, солимо.
    Робимо заправку: у мисочку наливаємо оливкова олія, додаємо сік другої половинки лимона, перчимо (приблизно 1 ч.л. без гірки), додаємо гірчицю і розмішуємо вилкою до однорідності.
    Перемішуємо овочі з креветками, заправляємо соусом і знову перемішуємо.
    Сир натерти на дрібній терці. Посипаємо зверху салат. Можна подавати так.
    Я розкладаю за порційним тарілках акуратно, двома ложками.
    З'їсти його потрібно в цей же день, бажано відразу, тому що він дуже швидко "попливе".
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга