Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Фаворит серед салатів у доброї половини жіночого населення. Так і чоловіча, коли пробує, не залишається байдужою. Не дивлячись на присутність руколи в салаті, винахід абсолютно російське. Він дуже красивий на святковому столі (до речі, корисніше своїх майонезних братів) і зручний в якості легкого вечері.
    Інгредієнти:
    сирі заморожені креветки - 800 гр (вага без голів);
    рукола - 100 гр;
    пармезан - 150 гр;
    помідори черрі - 200 гр;
    оливкова олія - 4-5 ст.л;
    перець чилі - 1 шт;
    часник - 4-5 зубчиків;
    сіль, мелений чорний перець - за смаком;
    Креветки настійно рекомендую купувати саме заморожені сирі, тобто сірого кольору. Багато хто не знають, що більшість видів креветок продаються вже варені. Так ось, успіх салату багато в чому залежить від креветок. Якщо ви не знайдете таки сірі креветки, купіть тигрові варені, розморозьте і за рецептом в маслі прогрійте їх буквально хвилину, інакше вони стануть гумовими.
    Розморожуємо креветки і очищаємо їх від панцирів. Я залишаю хвостики, щоб пальчиками за них хапатися в процесі поїдання. Справа ваша.
    Ріжемо перець чилі й чистимо його від насіння. Чистимо часник.
    Розігріваємо у великій сковороді маслинове масло й кидаємо у нього перець чилі й часник. Смажимо їх 2-3 хвилини до появи золотинок, потім викидаємо.
    А в масло відправляємо наші креветки. Вони моментально почнуть розоветь. Довго ми їх смажити не будемо, щоб вони не стали гумовими.
    Поки підготуємо інші продукти. Помідорки ріжемо навпіл.
    Моєму рукколу.
    На порційні тарілки або в салатник розкладаємо рукколу і помідори.
    З креветками історія така - ми не повинні їх перетримати, але при цьому не допустити, щоб вони були сирими. Як тільки вони звернулися колечками, вимикаємо. Даємо трохи охолонути, 5 хвилин.
    Викладаємо креветки поверх руколи з помідорами й поливаємо маслом зі сковорідки. Посипаємо салат тертим пармезаном і подаємо.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга