Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Чудовий рецепт, який не залишить байдужими ні прихильників здорової їжі, ні тих, хто може їсти все, що душі завгодно. Відмінне, на мій погляд, поєднання м'якості брокколі з пряністю маслин, лимонною кислотою і гостротою пармезану.
    Інгредієнти:
    брокколі - 1 качан;
    лимон - 1/2 шт;
    оливкова олія - 2 ст.л.;
    маслини (у мене Каламата) - 10 шт;
    пармезан - 50 гр;
    сіль.
    Зовсім незаслужено, я вважаю, оминають увагою ніжку брокколі! Її теж можна варити!
    Відрізаємо кінець черешки і зчищаємо з нього верхній шар. Нарізаємо кубиками.
    Суцвіття капусти теж не надто дрібно нарізаємо. Кидаємо варитися у киплячу подсоленую воду. Варимо без кришки, щоб зберегти зелений колір. Готова вона буде після закипання хвилини через 3-5 пробуйте ножиком.
    З маслин пальцями видаляємо кістки і дрібно нарізаємо. Зливаємо готову капусту через сито, даємо воді стекти, а капусті трохи охолонути.
    Кладемо капусту в салатник, збризкуємо соком лимона і оливковою олією, посипаємо маслинами. Перемішуємо.
    Зверху посипаємо пластівцями пармезану. Їх можна виготовити шляхом нарізування сиру овощечисткой або шляхом натирання на крупній тертці.
    Подаємо, як гарнір до основної страви або як самостійний теплий салат.
    Я робила до риби а-ля меньєр.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна