Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * листя салату - пучок (качан);
    * помідори - 2 шт;
    * огірки - 3 шт;
    * болгарський перець (краще жовтий) - 1 шт;
    * червоний ріпчаста цибуля - 1/2 шт;
    * бринза (фета) - 150 гр;
    * кріп - пучок;
    * петрушка - пучок;
    * оливки (маслини) - 1 баночка;
    * оливкова олія - 3 ст.л.;
    * білий винний оцет - 1 ст.л.;
    * сіль, чорний перець.
    Моєму всі овочі, листя салату, зелень висушуємо (у спеціальній мисці або на паперовому рушник).
    У глибокий салатник рвемо листя салату руками (якщо їх різати ножем, що-то там в їх структурі порушується і вони втрачають вітаміни, і, до того ж, гарніше так).
    Ріжемо кубиками помідори (видаливши пложоножку) і кидаємо в салатник до листя.
    Також ріжемо огірки і кладемо туди ж.
    Болгарський перець теж ріжемо кубиками (зрозуміло, видаливши насіння). Я наполягаю на перці жовтого кольору, тому що наш салат повинен бути не тільки надзвичайно смачним, але і дуже гарним, що, як вже доведено, підвищує апетит!
    Можна використати "ластівку", поки сезон. Звичайно ж його теж в салатник.
    Ріжемо половинку червоної цибулини дуже тонкими чверть-кільцями. Також дрібно нарізаємо зелень - петрушку та кріп (без стебел! тільки листочки).
    Робимо заправку: у склянку (або піалу) наливаємо рослинний масло і оцет, солимо й перчимо (я в цей раз брала звичайний мелений перець, можна взяти мелений), добре перемішуємо, заливаємо салат і перемішуємо його двома ложками знизу вгору.
    Пам'ятаємо, що заправляємо салат безпосередньо прямо перед подачею на стіл! Інакше він почне сумувати.
    Зверху кидаємо ваші улюблені маслини або оливки, прямо з кісточками (взагалі ніколи не купуйте оливки і маслини без кісточок - вони дуже багато смакових і корисних якостей втрачають при промисловому видаленні кісток), тільки попередьте про це споживачів.
    Та розкладаємо кубики бринзи (я знайшла сербську коров'ячої бринзу і полюбила її, або беремо звичайну фету або фетаки). Подаємо відразу ж!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна.