Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти (на 4 порції):
    помідори черрі - гілочка (13-15 шт);
    червона цибуля - 1 маленька цибулина;
    базилік зелений - 10 листочків + для прикраси;
    каперси - 1 ст.л.;
    оливкова олія - 2 ст.л.;
    бальзамічний оцет - 2 ч.л.;
    сіль,
    бальзамічний соус для прикраси (опціонально).
    Бальзамічний соус - це увареного з цукром бальзамічний оцет. Рецепт не даю поки, тому що цей я купувала (італійська). У відсутності смак соусу салату не постраждає.
    Ріжемо помідори черрі на половинки, відправляємо в миску. Цибулю ріжемо дуже тонкими півкільцями, відправляємо до помідорів.
    Туди ж відправляємо каперси. Солимо, перемішуємо. Поливаємо оливковою олією і бальзамічним оцтом, ще раз перемішуємо.
    Безпосередньо перед подачею на стіл (інакше базилік скуксится) рвемо листя базиліка пальцями (від ножа вони темніють), перемішуємо і відразу викладаємо на велику тарілку.
    По краях розкладаємо листя базиліка, залишені для прикраси (я залишаю маленькі) і поливаємо хаотично, але красиво бальзамічним соусом. Відразу їмо.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Барановська