Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Опис: Зелений салат зазвичай подають у сирому вигляді, але він смачний і з гриля, і припущених в маслі. У цій страві він додає хрускоту і відмінно поєднується з іншими овочами. Салат прекрасне в якості легкого вечері або гарніру.
    Інгредієнти
    * Горошок зелений (свіжий або заморожений) - 200 г
    * Цибуля зелена - 3 шт
    * Вода - 1 ст. л.
    * Салат (латук, ромен, айсберг або пекінська капуста) - 1/2 вилка
    * Масло вершкове - 1 ст. л.
    * Лимон
    Приготування:
    Зелений лук промити, нарізати тонкими кільцями. Покласти разом з горошком і водою в сотейник або каструлю і тушкувати на маленькому вогні, помішуючи, до готовності горошку. Займає це буквально кілька хвилин.
    Салат помити, висушити і не занадто тоненько нашинкувати. Додати в сотейник і, помішуючи, припустити півхвилини-хвилину. Салат повинен частково зм ’ якнути, а частково залишитися хрустким.
    Якщо використовуєте пекінську капусту, то починайте її готувати одночасно з горошком.
    Зняти з вогню, додати вершкове масло і вмішати його в сік від овочів, таким чином вийде легкий соус-емульсія.
    Страва посолити, поперчити, збризнути свіжим лимонним соком і відразу подавати до столу.
    Приємного апетиту!
    Автор: olena luchtenberg