Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    помідори - 800 гр.
    огірки - 200 гр.
    сир грецьку - 100 гр.
    маслини - 20 шт.
    цибуля ріпчаста - 1 головка
    меліса і перцева м'ята
    часник - 1 зубчик
    сік лимонний - 1 ст. ложка
    оцет яблучний - 2 ст. ложки
    сіль - 1 ч. ложка
    білий перець мелений - 4 ч. ложки
    оливкова олія - 8 ст. ложок
    яйце - 1 шт.
    Приготування:
    Помідори нарізати дольками, огірки - кружечками, цибуля - підлозі кільцями, сир - дрібними кубиками. Розрізають навпіл зубчик часнику і місцем зрізу натирають салатник.
    Укладають в салатник підготовлені помідори, огірки, сир, цибуля, маслини і посипають рубаними травами. Змішують лимонний сік, оцет, сіль, оливкове масло і мелений перець.
    Отриманим соусом заправляють салат і дають настоятися 30 хвилин при кімнатній температурі. Перед подачею салат ретельно перемішують і оформляють часточками вареного яйця.

  • Найпростіший салат за 15 хвилин. Згодиться і як закуска і як основне блюдо на легку вечерю. Копчену курку можна замінити вареної або запеченої.
    Інгредієнти:
    * половинка копченої курки;
    * огірки - 4 шт (або 1 великий);
    * маринований імбир - 2 ст.л.;
    * салат - пучок.
    Для заправки:
    * соєвий соус - 4 ст.л.;
    * оливкова олія - 4 ст.л.;
    * кунжутна олія - 1/2 ч.л.;
    * васабі - 1 ч.л.;
    * насіння кунжуту - 2 ст.л.
    Приготуємо продукти.
    Огірки ріжемо тонкими кружечками. (Якщо ви взяли все-таки великий огірок, то рекомендую різати його тоді півкільцями).
    Куряче м'ясо відокремлюємо від шкіри і кісток і розділяємо на волокна.
    А потім їх нарізаємо не занадто дрібно.
    Засипаємо в салатник до огіркам.
    Моєму листя салату.
    Кунжут обсмажуємо на сухій сковороді до золотистого кольору - так він віддасть весь свій аромат.
    Змішати всі інгредієнти для заправки.
    В салатник додаємо імбир.
    А потім рвемо туди ж листя салату і перемішуємо.
    Заливаємо заправкою і ще раз добре, але акуратно перемішуємо (щоб листя салату не померли).
    Подаємо відразу ж. Ми знищили весь і дуже швидко.
    Не рекомендую залишати його на завтра, інгредієнти погано переносять ночівлю.
    Приємного апетиту!
    NB! Замість копченої курки цілком можна взяти варену, з копченою просто пікантнішими.
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Легкий весняний салат, де і колірна гамма, і запахи розташовують до думки, що страва не тільки смачне, але і корисне. В салаті чудово уживаються корисні у всіх відносинах мангольд, рукола і шпинат, з ароматною полуницею і смачною моцарелою. І додайте до цього бальзамічний соус. Пробуємо?
    Інгредієнти:
    моцарела - 1 велику кульку (близько 120г);
    полуниця - 5-6 шт.;
    суміш з салатних листя (мангольд, рукола, шпинат) - за смаком;
    для заправки: бальзамічний соус (у мене з лісовими ягодами) - за смаком; рослинна олія - 1 ст.л.; соєвий соус - 1/2 -1 ч.л.
    Зелень промити під проточною водою, струсити з неї воду і розкласти на рушник, щоб видалити надлишок вологи.
    Це важливо, тому що смак і вигляд салатних листя гірше, якщо заправка була вилита на мокру зелень.
    Моцареллу нарізати кружечками товщиною 2-3 мм. Кожен гурток розрізати навпіл.
    Полуницю вимити, обсушити на серветці, видалити чашолистки і розрізати на четвертинки або менше.
    На тарілки (з цього обсягу продуктів вийде 2 порції) розкласти по колу, чергуючи моцареллу і полуницю. За смаком полити бальзамічним соусом.
    Для заправки в невеликій мисці збити олія з соєвим оцтом і полити цією сумішшю листя мангольд, руколи і шпинату. Акуратно перемішати.
    Приправлені листя викласти поверх полуниці з моцарелою і одразу ж подати на стіл. Все, салат готовий.
    Примітка: замість полуниці можна взяти нарізаний на четвертинки свіжий інжир.
    Фото і рецепт: Олена Покровська

  • Інгредієнти:
    * великі креветки 25 шт.
    * соєвий соус
    * мед
    * кріп
    * сік лимона
    * листя салату
    * томат 1 шт.
    * яєчна локшина 100 г
    для маринаду:
    * кисло-солодкий соус
    * соєвий соус
    * оливкова олія
    * кедрові горішки
    Змішати 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ч. л. меду і сік 1/4 лимона. Креветки замочити в маринаді на 10 хвилин, потім розкласти їх на деку і посипати кропом. Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці до готовності.
    Локшину відварити до готовності, воду злити. Листя салату розірвати на шматки і покласти в салатницю. Томат нарізати і додати до салату.
    оливкова олія влити кисло-солодкий соус. Додати соєвий соус, все добре розмішати. Локшину додати в миску. Покласти теплі креветки.
    Залити салат соусом, перемішати. Розкласти салат по тарілках і посипати кедровими горіхами.

  • Інгредієнти (на 4 порції):
    * курячі грудки (філе) - 2 шт;
    * біле сухе вино - 100 мл;
    * вода - 50 мл;
    * гірчиця - 4 ст.л.;
    * рослинна олія - 3 ст.л.;
    * мікс салатних листя - 200 гр;
    * стручкова квасоля - 200 гр;
    * помідори черрі - 400 гр;
    * болгарський перець (жовтий) - 1 шт;
    * червона цибуля - 1 шт;
    * чорний перець горошком - 1 ч.л.;
    * гвоздика - 1 ч.л.;
    * аніс (цебер) - 2 зірочки;
    * кумін (зіра) - 1 ч.л.;
    * кориця - 1/2 ч.л.;
    * оливкова олія - 2 ст.л.;
    * оцет фруктовий або бальзамічний - 1 ст.л.;
    * сіль.
    Помити куряче філе і обсушити серветкою. Розрізати на порційні шматки, при цьому товсті частини грудки розрізати також і уздовж.
    Засипати всі спеції (крім солі) в кавомолці і подрібнити. Можна, звичайно, і в ступці, але важче і довше.
    В миску наливаємо вино, воду, додати гірчицю, перемелені спеції і 1 ч.л. солі, перемішуємо. Додаємо рослинне масло і перемішуємо вилкою.
    Кладемо в маринад курку і залишаємо маринуватися на ніч (мінімум 4 години).
    В киплячу підсолену воду кидаємо стручкову квасолю і варити до готовності, приблизно 3 хвилини з моменту закипання.
    Смажимо на грилі куряче філе.
    Якщо в домашніх умовах, то на сковороді гриль.
    Тим часом болгарський перець нарізати тонкими смужками.
    Помідори черрі ріжемо навпіл.
    Цибулю нарізати тонкими півкільцями.
    У велику миску кладемо салатне листя, помідори, болгарський перець, цибуля і квасолю. Перемішуємо руками.
    Робимо заправку: наливаємо в миску (або чашку) оливкова олія і фруктовий оцет (у мене з манго), солимо і перемішуємо вилкою.
    Напевно слід сказати про оцті. Фруктові оцти найчастіше роблять з фруктовим пюре. Вони надають салатів пікантні нотки. Якщо у вас такого немає, сміливо використовуйте бальзамічний.
    Виливаємо заправку в наш салат і пермешиваем. Знову ж таки, мені зручніше це робити руками.
    Готове куряче філе викладаємо на тарілку або на дошку. Ріжемо навскоси невеликими скибочками.
    Розкладаємо салат на великі порційні тарілки і кладемо зверху нарізане куряче філе.
    Одразу подаємо.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна.

  • Інгредієнти:
    4-5 печериць,
    100 г стручкової квасолі (заморожування),
    100 г готової корейської моркви,
    7-9 оливок,
    рослинна олія,
    1/4 ч. ложки кунжутного насіння,
    сіль.
    Приготування:
    Стручкову квасолю розморозити, воду злити і обсмажити на рослинній олії до готовності. Викласти в миску і остудити.
    Гриби порізати скибочками і теж обсмажити на рослинній олії.
    У мисці змішати квасоля, гриби, заздалегідь приготовлену морква по-корейски, і оливки порізані половинками. Посолити. Добре перемішати і дати постояти 20-30 хвилин.
    Викласти на тарілку і посипати кунжутним насінням.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    На 4 порції:
    700 г молодої дрібної картоплі,
    60 мл оливкової олії,
    15 мл лимонного соку,
    1 ст л зернистою гірчиці,
    1 маленька червона цибулина, дрібно порізана,
    1 маленький червоний чилі, очищений від насіння і порізаний,
    350 гр франкфуртеров (або інших сосисок),
    4 палиці селери, дрібно покришені,
    125 г вареного буряка, порізаної,
    2 ст л свіжої м'яти
    Інструкції:
    1. Помістити картоплю в холодну воду, посолити, довести до кипіння і варити 15 хв. Потім нарізати на великі шматки і покласти в салатницю.
    Ретельно перемішати оливкова олія і лимонний сік, додати гірчицю, червоний лук і чилі, полити заправкою гарячу картоплю. Добре перемішати.
    2. Приготувати сосиски, якщо потрібно, нарізати на шматочки і додати до картоплі. З'єднати з селерою і буряком і перемішати.
    3. Прикрасити м'ятою і подавати.

  • Інгредієнти на 4 порції:
    1/2 головки білокачанної капусти
    1/2 банки консервованої кукурудзи
    1 огірок (широкий і довгий)
    1 лимон
    майонез або соняшникова олія, якщо ви на посаді
    сіль
    Інструкції:
    1. Шаткуємо капусту, дрібно.
    2. Дрібно ріжемо огірок.
    3. Змішуємо і висипаємо кукурудзу, потім трохи лимона (2 кільця дрібно нарізати), сіль і заправляємо за смаком майонезом або маслом.
    4. Корисніше, звичайно, заправляти соняшниковою олією.

  • Інгредієнти:
    помідори - 5 шт.
    огірок - 1 шт.
    перець солодкий червоний - 1 шт.
    яйця варені - 4 шт.
    цибуля ріпчаста - 2 шт.
    салат-латук - 1 качан
    маслини - 18 шт.
    Для соусу:
    оливкова олія - 3 ст. ложки
    оцет - 4 ст. ложки
    вода - 1 ст. ложка
    цибуля зелена - 4 пера
    зелень петрушки рубана - 2 ст. ложки
    перець чорний мелений
    сіль
    Приготування:
    Огірок і помідори наріжте скибочками. Солодкий перець, видаливши насіння, нарізати соломкою.
    Цибулю наріжте кружечками. Салат крупно нашаткуйте або нарвете. Яйця наріжте скибочками.
    Зелену цибулю наріжте. Для соусу змішайте масло, оцет і воду, додайте мелений перець і сіль.
    Підготовлені інгредієнти змішайте, додати маслини і заправити соусом.

  • Інгредієнти:
    350 г консервованої стручкової квасолі
    1 червона цибулина
    200 г вареної ковбаси
    100 г тертого сиру
    зелень петрушки
    майонез
    Приготування:
    Цибулю очистити, тонко нарізати. Ковбасу і квасоля нарізати невеликими смужками.
    салатнику змішати ковбасу, квасоля, цибулю і тертий сир, посолити за смаком і заправити майонезом.