Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    4 помідори
    100 г сиру
    4 ст.л. сметани
    листя салату
    кріп
    сіль
    Помідори очистити від шкірки, нарізати кубиками.
    Сир протерти через сито, додати сметани, посипати дрібно рубленим кропом.
    Ретельно переміщати сир з шматочками помідорів, посолити за смаком.
    Листя салату викласти в салатник, викласти на них отриману салатну масу, полити сметаною по необхідності.

  • Інгредієнти:
    4 картоплини
    200 г квашеної капусти
    1 пучок зеленої цибулі
    3-4 ст.л. рослинного масла
    сіль
    перець
    Картоплю відварити в мундирі, охолодити і очистити, нарізати кубиками.
    Зелену цибулю дрібно нарізати, змішати з нарізаним картоплею і квашеною капустою.
    Перед подачею салат заправити рослинною олією, посолити і поперчити за смаком.

  • Інгредієнти:
    капуста 300 г
    морква 2 шт.
    ріпчасту цибулю 1 шт.
    відварене м'ясо 200 г
    журавлина для прикраси
    свіжа зелень петрушки
    помідори 2 шт.
    свіжі огірки 2 шт.
    рослинна олія
    виноградний оцет
    сіль, перець за смаком
    Спосіб приготування:
    1. Капусту вимити, очистити верхні листки, тоненько нашинкувати.
    2. Закип'ятити воду, обшпарити капусту, воду злити, капусту остудити.
    3. Натерти на грубій терці моркву і викласти в капусту.
    4. Овочі посолити і злегка прим'яти руками, щоб вони дали сік і стали м'якими, але залишалися при цьому хрусткими. Злити сік.
    5. Огірки нарізати соломкою і викласти в ємність. Нарізати скибками томати і викласти в салатницю. Овочі злегка присолити і присмачити чорним перцем, перемішати.
    6. Заправити Салат виноградним оцтом...
    7. ... і рослинним маслом. Перемішати.
    8. М'ясо нарізати соломкою і викласти до інших інгредієнтів.
    9. Перекласти готовий салат гарне блюдо, прикрасити ягоди журавлини і свіжою зеленню.

  • Цей соус вважається найсмачнішим з усіх грибних соусов.И це не даремно. У нього дивно ніжний солоновато-кислуватий смак та яскравий грибного аромату.
    Подається він до будь-яких страв - вареної або смаженого м'яса, котлет. Він зробить неймовірно смачними банальні макарони або каші. Його навіть можна просто намазувати на житній хліб і є у вигляді бутерброда.
    Зверніть увагу, що в рецепті вказано 2 столові ложки борошна. Не треба лякатися. Адже якби це була просто борошно, тоді б соус зварився до стану каші. Але так як борошно попередньо обсмажується, то втрачає значну частину свого склеює властивості і тому соус лише трохи загущается, стаючи по консистенції як рідкий кисіль.
    Ще потрібно звернути увагу на лимон. Смак у різних сортів лимонів різний - якісь лимони кисліша, які-то більше нейтральні. Так що величину соку потрібно регулювати на свій вкус.Маленькая хитрість. Якщо соку додали занадто багато, то смак можна підкоригувати, додавши трохи цукру.
    СКЛАД
    200г свіжих шампіньйонів, 1,5 склянки бульйону (м'ясного, курячого, овочевого) або води, 3 ч ложки (15г) соку лимона або 1/2 ст. ложки столового оцту, 1 шматочок (~20г) вершкового масла, 2 ст. ложки борошна, 0,5 год ложки солі
    Сковороду поставити на великий вогонь і насипати в неї муку.Обжаривать при постійному помішуванні до світло коричневого кольору і сильного аромату.
    Підсмажене борошно висипати на блюдце.
    Гриби дуже дрібно порізати або потерти на середній терке.В сковороді розтопити невеликий шматочок вершкового масла, викласти гриби.
    Згасити 3~5 хв. Гриби повинні втратити обсяг, стати м'якими, але НЕ поджариться.
    Влити сік лимона.
    На гриби всипати борошно і добре розмішати.
    Влити бульйон.
    Посолити за смаком. Варити при невеликому кипінні 2~7 хв.
    Коли соус упариться до потрібної густоти - зняти сковороду з вогню.
    Для отримання пастоподібного однорідного соусу готовий соус можна протерти через сито або збити в блендері.
    Перед подачею соус охолодити до кімнатної температури.

  • Інгредієнти:
    * Брокколі - 400 г
    * Редис - 6 шт
    * Яйце перепелине - 6 шт
    * Цибуля зелена - 1 пуч.
    * Кріп - 1 пуч.
    * Салат - 1 пуч.
    * оливкова Олія - 6 ст. л.
    * Оцет (бальзамічний) - 2 ст. л.
    * Сік лимонний - 1 ст. л.
    * Сіль
    Приготування:
    капусту Розібрати на суцвіття і відварити в киплячій підсоленій воді 5-7 хвилин, відкинути на друшляк
    Нарізати зелена цибуля, кріп і редис. На тарілку викласти листя салату, на нього капусту, редис, кріп і зелену цибулю.
    Відварити перепелині яйця та розрізати на 4 частини. Переходимо до приготування заправки.
    Змішати 6 ст.л. маслинового масла з 2 ст.л. бальзамічного оцту і 1 ст.л. лимонного соку.
    Перепелині яйця розмістити на капусті. Присмачити салат заправкою.
    Приємного апетиту!
    Автор: Ттшка

  • Інгредієнти:
    * баклажани - 2 штуки;
    * помідори - 3 штуки;
    * солодкий перець жовтий - 1 шт;
    * 1 зубчік часнику;
    * кінза - кілька гілочок;
    * зелену цибулю (шнітт і батун) - кілька пір'я;
    * сік лимона - 1 столова ложка;
    * оливкова олія - 3 столові ложки;
    * сіль, перець за смаком.
    Баклажани вимити і розрізати вздовж, але не до кінця, а так, щоб дві половинки були скріплені у хвостики. Замочити баклажани в підсоленій воді на 30 хвилин. Потім викласти баклажани на ґрати-гриль і запекти над розпеченими вугіллям, періодично перевертати.
    Запечені баклажани охолодити і зняти шкірку. Нарізати баклажани кубиком, скласти в миску. Додати оливкова олія, лимонний сік, порізаний часник, частина кінзи і цибулі. Перемішати.
    Поки баклажани наполягають в спеціях, підготувати інші овочі. З томатів зняти шкірку і нарізати їх кубиком. Болгарський перець очистити від насіння, нарізати кубиком. Дрібно нарізати, що залишилася, зелень. Не забудьте залишити кілька листків кінзи для прикраси.
    До баклажанів додати нарізані овочі і трави. Перемішати і прикрасити листочками кінзи. Подавати салат до будь-якої м'ясної шашлику.

  • Класичний вінегрет - це вегетаріанський салат з відварених овочів (буряк, морква, картопля) з соліннями (огірки, капуста), ріпчастою цибулею, консервованим горошком і соняшниковою олією. Пропорції продуктів особливо не важливі.
    Візьміть овочів приблизно в рівних кількостях і додайте солінь за смаком. Овочі ріжте однаково: кубиками розміром з горошок. Перемішати, заправити нерафінованою соняшниковою олією. Ось і весь рецепт. Все-таки хочете подробиці? Ну що ж, читайте.
    Інгредієнти
    * буряк - 2 штуки;
    * морква - 3 штуки;
    * картопля - 3 штуки;
    * цибуля ріпчаста - 1 голівка;
    * солоні огірки - 2 штуки;
    * капуста квашена - 1-2 жмені;
    * горошок консервований - 1 банка (200 г);
    * нерафінована соняшникова олія - за смаком.
    Буряк, морква, картопля добре вимити, загорнути у фольгу і запекти в духовці до готовності. Зробити це краще заздалегідь.
    Охолоджені овочі обчистити, дрібно нарізати і розкласти по різних тарілках.
    Цибулю обчистити, дрібно нарізати. Солоні огірки нарізати кубиками. Квашену капусту нарізати розміром 2-3 см.
    Буряк заправити рослинною олією, додати цибулю, солоні огірки і квашену капусту, перемішати. Додати інші овочі. Відкрити банку консервованого горошку, злити розсіл, додати горошок до овочів, перемішати.
    При необхідності ще раз додати олію. Солі від огірків і капусти повинно вистачити, але якщо бажаєте, то досоліть.
    Дайте винегрету постояти близько години. Овочі вберуть в себе запахи рослинного масла і один одного. Та подавайте.
    Вінегрет довго не зберігається, тому з'їсти його бажано в день приготування.

  • Інгредієнти:
    помідори черрі - 400 гр.
    цибулю срібний маринований - 50 гр.
    базилік рубаний - 2 ст. ложки
    Для соусу:
    оливкова олія - 2 ст. ложки
    цибуля зелена рублений - 2 ст. ложки
    винний оцет - 1 ч. ложка
    цукор за смаком
    свіжозмелений перець чорний, сіль за смак
    Приготування:
    Помідори і цибулю наріжте скибочками і посипте цукром.
    Для соусу зазначені інгредієнти з'єднайте і збийте.
    При подачі викладіть помідори з цибулею в салатник, додайте базилік, перемішайте, полийте соусом і оформіть листям салату.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    220 г сухої білої квасолі, 2 невеликих коренеплоду фенхеля, тонко нарізані (зелень залиште для прикраси), 60 г (4 ст. л.) рослинного масла, 1/2 ч. л. цукру, сіль і мелений чорний перець, листя салату-латуку і радиккио, 1 лимон, свіжа зелень для прикраси
    Спосіб приготування:
    Покласти квасоля в каструлю і залити водою, щоб вона повністю покривала квасолю. Варити в мікрохвильовій печі на повній потужності 10 хв, потім вийняти і дати постояти протягом 1 години.
    Злити воду, покласти квасоля назад в каструлю і залити свіжою водою. Варити квасоля на середньої потужності протягом 1 години. Дати постояти 10 хвилин, потім злити воду. Налити 600 мл води в каструлю і варити при повній потужності 5-7 хв.
    Бланширувати скибочки фенхелю в киплячій воді протягом 2 хв при повній потужності. Злити воду і відставити фенхель в бік. Зняти з цедру лимона за допомогою ножа для чищення картоплі. Повністю зрізати з цедри білий шар. Нарізати цедру на дуже тонкі смужки. Вичавити сік з лимона.
    Помістити 40 мл лимонного соку, рослинна олія, цукор, сіль і перець у невелику мисочку і збивати з допомогою вилки або маленького веничка, поки суміш не загусне. Дрібно посікти, що залишилася, зелень фенхеля і додати до лимонної суміші. Змішати квасолю і фенхель.
    Залити овочі лимонної сумішшю і добре перемішати. Викласти на блюдо листя салату-латуку і радиккио. Зверху покласти салат і прикрасьте свіжою зеленню і лимонною цедрою.
    Рада: Подати з молодою картоплею, звареним в мундирі або печеною. Використовувати іншу квасоля; червону або білу з чорним глазком. Замість лимона використовувати лайм, масло з волоських горіхів або фундука - замість рослинної олії.

  • Інгредієнти:
    250 мл води
    2 ст.л. лимонного соку
    2 ст.л. маслинові масла
    1/2 ч.л. меленого кмину
    1/2 ч.л. сухого орегано
    зерна кукурудзи
    1 ч.л. дрібно нарізаного пекучого перцю чилі
    свіжого листя кінзи
    сіль
    Курячу грудинку відварити в підсоленій воді, вийняти, охолодити і нарізати невеликими шматочками.
    Бульйон знову довести до кипіння, варити протягом 5 хвилин, залити ним курку.
    Зробити соус: змішати оливкове масло, сік лайма, додати кмин, орегано, перець чилі, і зерна кукурудзи (100 г), перемішати.
    Отриманим соусом заправити курку, додати свіжого листя кінзи.