Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Я в пошуках нових легких салатів, щоб без майонезу, готувався швидко і при всьому при цьому був ситним. І такі салати є. Сьогодні один з них - салат з яловичиною і огірками.
    Додавання до яловичини кисленькой заправки надає салату якийсь східний наліт, а насіння кунжуту надають оригінальність, і, звичайно, крапелька соусу табаско, так як я люблю гостре.
    до Речі, багато різних рецептів ви знайдете на http://pokushay.org/
    Итак, нам знадобляться:
    * 4 тонкі шматочки філе яловичини (всього близько 300 грамів)
    * 50 г консервованої кукурудзи
    * 1 великий свіжий огірок
    * половинку цибулини
    * 2 десертні ложки яблучного оцту
    * соусу табаско (або будь-який інший гострий соус)
    * 2 ложки оливкової олії
    * 2 ложки насіння кунжуту
    Філе яловичини солимо й викладаємо на попередньо сильно розігріту сковороду, обсмажуємо з двох боків до готовності за вашим смаком. (Якщо вам подобається сильно засмажене м'ясо, смажите довше, якщо подобається більше ніжне - кілька хвилин достатньо). Даємо м'яса охолонути, ріжемо смужками.
    Чистимо і дрібно ріжемо цибулю. Чистимо й ріжемо огірок навпіл, а потім тонкими пластинками. Викладаємо яловичину, цибуля, огірки і солодку кукурудзу в салатницю.
    Змішуємо оцет, оливкове масло і гострий соус. (Краще зробити це в ємності, яку можна закрити і потім збовтати, наприклад, у маленькій пляшечці).
    Поливаємо салат соусом, посипаємо кунжутним насінням, якщо потрібно - солимо.
    Подаємо салат, коли яловичина ще тепла, так для літа це може стати повноцінним легкою вечерею. Якщо ж теплі салати вам не подобаються, можна остудити в холодильнику.
    Час приготування - 15 хвилин.

  • Оригінальний салат з оселедця і повітряного омлету особливо підходить для холодних днів.
    Склад:
    Оселедець - 0,5 шт
    Яйця - 2 шт
    Винний оцет - 1 ст.л.
    Цибуля - 1 шт
    Петрушка - 2-3 гілочки
    Гірчиця - 0,5 ч.л.
    Цукор - 0,5 ч.л.
    Рослинна олія - 50 мл
    Приготування:
    Цибулю порізати невеликими кубиками. Нагріти сковороду на слабкому вогні, злегка змазати олією і постійно помішуючи, довести цибулю до м'якості і прозорості.
    Яйця перемішати з винним оцтом і вилити в розм'якшений цибулю.
    Обережно помішуючи довести омлет до готовності. Омлет при цьому не повинен пересохнути.
    невеликий чашці змішати гірчицю з цукром, потім поступово додавати масло, постійно перемішуючи. По консистенції соус повинен бути схожим на рідкий майонез.
    Оселедець порізати невеликими кубиками, викласти зверху на омлет. Заправити салат гірчичним соусом і посипати дрібно порубаної петрушкою.
    Подавати салат потрібно, поки омлет ще теплий.
    Фото і рецепт: Ігор

  • Фаворит серед салатів у доброї половини жіночого населення. Так і чоловіча, коли пробує, не залишається байдужою. Не дивлячись на присутність руколи в салаті, винахід абсолютно російське. Він дуже красивий на святковому столі (до речі, корисніше своїх майонезних братів) і зручний в якості легкого вечері.
    Інгредієнти:
    сирі заморожені креветки - 800 гр (вага без голів);
    рукола - 100 гр;
    пармезан - 150 гр;
    помідори черрі - 200 гр;
    оливкова олія - 4-5 ст.л;
    перець чилі - 1 шт;
    часник - 4-5 зубчиків;
    сіль, мелений чорний перець - за смаком;
    Креветки настійно рекомендую купувати саме заморожені сирі, тобто сірого кольору. Багато хто не знають, що більшість видів креветок продаються вже варені. Так ось, успіх салату багато в чому залежить від креветок. Якщо ви не знайдете таки сірі креветки, купіть тигрові варені, розморозьте і за рецептом в маслі прогрійте їх буквально хвилину, інакше вони стануть гумовими.
    Розморожуємо креветки і очищаємо їх від панцирів. Я залишаю хвостики, щоб пальчиками за них хапатися в процесі поїдання. Справа ваша.
    Ріжемо перець чилі й чистимо його від насіння. Чистимо часник.
    Розігріваємо у великій сковороді маслинове масло й кидаємо у нього перець чилі й часник. Смажимо їх 2-3 хвилини до появи золотинок, потім викидаємо.
    А в масло відправляємо наші креветки. Вони моментально почнуть розоветь. Довго ми їх смажити не будемо, щоб вони не стали гумовими.
    Поки підготуємо інші продукти. Помідорки ріжемо навпіл.
    Моєму рукколу.
    На порційні тарілки або в салатник розкладаємо рукколу і помідори.
    З креветками історія така - ми не повинні їх перетримати, але при цьому не допустити, щоб вони були сирими. Як тільки вони звернулися колечками, вимикаємо. Даємо трохи охолонути, 5 хвилин.
    Викладаємо креветки поверх руколи з помідорами й поливаємо маслом зі сковорідки. Посипаємо салат тертим пармезаном і подаємо.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга

  • Інгредієнти:
    Квасоля (біла або червона, плямиста і т.д.) стакан сухий
    Цибуля, морква (по одній штучки)
    Сіль, перець, улюблені спеції за смаком
    Кукурудза консервована (половина банки)
    Олія (соняшникова, гірчичне, кунжутне, кукурудзяна на вибір)
    Часник (1-2 зубчики за смаком)
    Солоні огірки (1-2 штуки)
    Приготування:
    1. Відварюємо квасолю. Бажано її не перетворити в кашу, що мені вдається нечасто. Ще частіше я примудряюся її недоварити. Не забуваємо квасоля посолити (99% я про це забуваю, прочитала де-те, що якщо її посолити в самому початку, то нічого хорошого не вийде).
    2. На сковороді обсмажуємо цибулю і моркву з часником, сіллю, спеціями.
    3. Тонко шаткуємо солоні огірки.
    4. Змішуємо квасоля, обсмажені овочі і огірки, заправляємо крапелькою смачного рослинного масла, пробуємо на сіль, спеції і перець і додаємо, чого за смаком не вистачає. У мене страшна любов до тхине зараз. Хоч трошки, але собі додаю скрізь.
    Фото і рецепт: Олена Бєлашова

  • Так, з огірком. Огірок практично повністю складається з води і світлий, свіжий смак, який легко сприймає своїх сусідів по тарілці. Магія цього салату в тому, що він дивує. Різні текстури, яскраві кольори, соковитість. Все це зв'язується воєдино і знаходить гармонію під терпким ванільним сиропом з легким ароматом лимону.
    Фруктовий салат з огірком
    2 зелених кислі яблука
    1 гроно зеленого винограду
    1 невеликий огірок
    2 апельсини
    сік і цедра половини лимона
    цукор
    стручок ванілі
    Відразу ж нагадаю, що вибір фруктів залежить виключно від вас, я лише привожу власний досвід. Також, якщо вам не вдалося знайти ваніль в стручках, можете виключити її з рецепту. Або замінити свіжої м'яти або корицею, наприклад, і використовувати в салаті різні види яблук і груш. Чому немає?
    Почнемо з простого. Невелику каструлю наповніть цукром і водою в пропорції 1 до 2. Поставте на середній вогонь і нагрівайте, поки цукор повністю не розчиниться.
    Розріжте стручок ванілі уздовж навпіл. Выскребите одним сміливим рухом ножа насіння і додати їх разом зі стручком в каструлю. Додайте і цедру лимона, потім доведіть цукровий сироп до кипіння на сильному вогні.
    Выпаривайте до бажаної густини, однак, слід пам'ятати, що з певного моменту сироп перетворюється в карамель. Додайте сік половини лимона, зніміть з вогню і відставте остигати.
    найскладніше позаду. Тепер залишилося помити фрукти та овочі, зняти сік з гілки, скласти їх у миску. Туди ж додати очищені від шкірки і нарізаний кубиками огірок.
    За допомогою гострого ножа очистіть апельсини, Потім, маленьким ножем виріжте сегменти. Це набагато легше, ніж здається. Ми повинні отримати часточки, але без білій мембрани. Додайте їх в миску.
    Якщо ви думаєте, що нарізка яблук займе у вас багато часу, то підготуйте другу половину використаного нами лимона. Соком можна збризнути нарізані яблука, щоб вони не потемніли. Я рекомендую додавати їх в останню чергу.
    Фруктовий салат слід заправити повністю холодним сиропом. І відразу подавати.
    Фото і рецепт: Петро Голавский

  • Інгредієнти:
    апельсин 1 шт.
    яблука кисло-солодкі 1 шт.
    персики 1 шт.
    кавун за смаком
    при бажанні кульку морозива чи збиті вершки
    пластівці мигдалю
    для соусу:
    сік 1/2 лайма
    тростинний сироп або мед 1 ч. л.
    крапля бальзамічним
    Апельсин очистити від шкірки і білій прошарку, нарізати кубиками. У яблук видалити насіннєву коробку, нарізати кубиками.
    В салатник покласти кубики апельсина і яблук. Персики нарізати кубиками і додати до інших інгредієнтів.
    Кавун нарізати кубиками і викласти в салат. В ємність вичавити сік лайма. Влити тростинний сироп. Додати краплю бальзамічним.
    Залити соусом салат, перемішати. Подавати до столу прикрасивши салат кулькою морозива, збитими вершками або горішками.
    Приємного апетиту!

  • 4 порції
    4 цибулини фенхеля
    2 ст.л. вершкового масла
    3 ст.л. маслинові масла
    2 ст.л. цукру
    1 ч.л. насіння фехеля
    1 роздавлений зубчик часнику
    2 ст.л. дрібно нарізаного кропу
    150 р. м'якого козячого сиру
    цедра 1 лимона
    сіль
    чорний перець
    Обріжте стебла (зелень не викидайте - знадобиться) і, при необхідності, зовнішній шар, після чого наріжте скибочками товщиною 0,5-1 см. Поставте сковороду на сильний вогонь, розтопити вершкове масло з оливковою, а після того, як воно запузырится, додайте фенхель і обсмажуйте до золотистої скориночки. Переверніть, обсмажте ще протягом кількох хвилин, після чого зніміть фенхель з вогню.
    Обсмажуйте фенхель частинами і не перевантажуйте сковороду, інакше, як і завжди в таких випадках, він буде не засмагати, а гаситися. І масло, до речі - що оливкова, що вершкове - краще додавати по частинах.
    Додайте на сковороду цукор, насіння фенхеля, сіль і перець, і обсмажуйте протягом 30 секунд, після чого додайте фенхель і карамелизуйте протягом 1-2 хвилин. Зніміть карамелізований фенхель з вогню і відкладіть в сторону, давши йому трохи охолонути.
    Перед подачею акуратно перемішайте фенхель з часником та кропом, викладіть на тарілки і посипте цедрою лимона і накрошенным козячим сиром.
    Збризніть фенхель оливковою олією і прикрасьте зеленню фенхеля, яку ви зберегли на самому початку.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін

  • За цим красивим і загадковим італійським словом (caprese) ховається проста закуска з помідор, моцарелли і базиліка, приправлена оливковою олією. Червоно-біло-зелене поєднання кольорів, що символізує італійський прапор, надає страві певну популярність. Я приготувала капрезе на пікніку. Тарілка цієї закуски збирається в лічені хвилини.
    Игредиенты:
    * моцарела - 1 кульку в розсолі (125 г);
    * великий стиглий м'ясистий помідор - 1 шт;
    * базилік - кілька листочків;
    * оливкова олія extra vergine - 1,5 столові ложки;
    * сіль, перець - за смаком;
    * рукола - 1 жменя.
    Помідор розрізати навпіл, видалити серцевину в районі плодоніжки і нарізати тонкими напівкруглими часточками. Моцареллу нарізати скибочками розміром трохи менше, ніж помідор.
    На тарілку по колу поперемінно викласти скибочки помідорів і моцарелли. Посолити і поперчити. Прикрасити листочками базиліка. Збризнути олією. У центр тарілки покласти листя руколи.
    Фото і рецепт: Господиня

  • Інгредієнти:
    зелений салат - 400 гр.
    сир рокфор - 125 гр.
    солодкий перець - 2 шт.
    сік лимонний - 5 ст. ложок
    вершки густі - 3 ст. ложки
    сметана - 3 ст. ложки
    часник - 2 зубчики
    перець чорний мелений - 1\\2 ч. ложки
    Приготування:
    Сир розкришіть. Вершки змішайте зі сметаною, лимонним соком і перцем.
    Зелений салат і солодкий перець нарізати соломкою. Часник дрібно порубайте.
    При подачі викладіть зелений салат на тарілку, зверху покладіть солодкий перець, сир, полити вершками і посипте часником.
    Приємного апетиту!

  • Салат абсолютно найпростіший - звичайна трава, сбрызнутая оцтом і маслом. Але ми з доньками просто сходимо з нього з розуму.
    Хрусткі соковите листя салату з кисловато-солоний смак - це просто пісня.
    Але відкрию невеликий секрет. Я заправляю цей салат не винним, не яблучним, і вже тим більше не синтетичним оцтом. Для нього і для нього я зберігаю пляшечку французького малинового оцту. Саме він надає салату просто божественний аромат і смак.
    Для більш яскравого смаку я кладу в салат свіжі помідори, а для ситності - трохи м'яса.
    СКЛАД:
    садовий салат (бажано суміш різних сортів)
    СОУС-ВІНЕГРЕТ:
    1~2 ст ложки ягідного або винного або яблучного оцту, 4~5 ст. ложок олії, 1/2 ч. ложки солі, 1/8 ч ложки чорного перцю
    Листя салату перебрати, промити і на 15 хв покласти в крижану воду.
    Вийняти з води, порізати або порвати листя руками.
    Приготувати соус-вінегрет.
    Покласти в миску сіль і перець. Додати оцет і розмішати до розчинення солі. Влити олію і швидкими рухами збити вилкою.
    Маса загусне і перестане бути прозрачной.Если соус робиться заздалегідь, то перед подачею на стіл його потрібно знову збити, оскільки постоявши оцет і масло розділяються.
    Залити салат соусом і перемішати рухами знизу вгору.
    До основі салату можна додати наступні продукти:
    - свіжі помідори;
    - свіжі огірки;- свіжа пекінська або молода капуста білокачанна;
    - варена або консервована квасоля;
    - кукурудза консервована;
    - обсмажена куряча печінка;
    - варені курячі шлунки;
    - копчена або запечена куряча грудка;
    - запечене або копчене м'ясо;
    - варена ковбаса або сосиски (на крайній випадок);
    - риба холодного копчення;
    - запечена риба;
    - рибні консерви (у власному соку);
    - консервована печінка тріски;
    - сир твердий або ропи.
    Овочі в салат ріжуться кубиками, м'ясні продукти - тонкою соломкою.
    Твердий сир треться на тертці, м'який - нарізають кубиками або розламується на невеликі шматочки.
    Цибулю ріжеться дуже тонкими підлозі - або чверть кільцями, часник подрібнюється ножем (через прес не пропускати).