Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти на 4 порції:
    400 гр макаронів пенне
    2 ст. л. оливкової олії
    6 смужок бекону, дрібно порізаних
    2 зубчики часнику, роздавлених
    2 червоних перцю
    250 гр черешневидных томатів, порізаних навпіл
    3 середніх авокадо, очищених від шкірки і дрібно порізаних
    125 гр салату-рокет
    Заправлення:
    2 ст. л. лимонного соку
    180 мл сметани
    листя базиліка
    Інструкції:
    1. Макарони відварити у великій каструлі з підсоленою водою, злити і промити під проточною водою.
    2. Розігріти в сковороді масло. Обсмажити бекон і часник, помішуючи, до хрусткої скоринки. Обсушити на паперових рушниках
    3. Розрізати на 4 частини перці, очистити від насіння і запекти під гарячим грилем шкіркою вгору, поки вона не почне чорніти. Накрити перці пластиком або папером і залишити на 5 хв. Зняти шкірку. Порізати на смужки довжиною 2 см.
    4. Перед тим, як подавати, з'єднати макарони з беконом і авокадо, додати перець, помідори і салат. Побризкати заправкою.
    5. Щоб приготувати заправку, потрібно змішати всі інгредієнти в блендері і збити до утворення однорідної соусу.

  • Все та ж нев'януча класика: буряк і козиний сир, сир і мед. Ці класичні поєднання продуктів я об'єднав в салат, причому в ролі буряка - не звичний коренеплід, а мангольд. Ця буряк, яку цінують за ніжне, соковите листя, багаті вітаміном К і іншими поживними речовинами - чудова основа для салату.
    Заправка з оливкової олії з медом і лимонним соком тут напрошується сама собою, як і помідори черрі, щоб доповнити салатна тріо.
    2 порції
    1 пучок мангольд
    жменю помідорів черрі
    трохи козячого сиру
    1 ст.л. кедрових горіхів
    для заправки:
    3 ст.л. маслинові масла
    1,5 ст.л. лимонного соку
    1/2 ст.л. меду
    сіль
    чорний перець
    Змішайте всі інгредієнти заправки до однорідності.
    З'єднаєте в мисці листя мангольд з нарізаними навпіл черрі, і перемішайте з більшою частиною заправки.
    Викладіть салат на тарілки, зверху покладіть нарізану або грубо розламаний козиний сир, полийте його залишилася заправкою і посипте горіхами або насінням.

  • Якщо задуматися, салат з картоплі - не те салат, не те повноцінна страва, то не менш повноцінний гарнір. Але як би там не було, зараз найкращий час для того, щоб готувати салат із молодої картоплі, ніжного, невеликого, розсипчастого. Молода картопля - завсідник весняних ринків.
    У сусідній Фінляндії, на столичному ринку місцевий молода картопля варто зараз аж 10 євро за літр (чому-то там продають овочі саме літрами, а не кілограмами). Імпортний, правда, доступніше - але і фінський на прилавках не залежуються. Якщо у вас є улюблені сезонні продукти весни - поділіться з нами!
    Теплий салат з молодої картоплі
    2 порції
    500 р. молодої картоплі
    50 мл сметани
    соняшникову олію
    лимонний сік
    пучок зеленої цибулі і кропу
    сіль
    чорний перець
    трохи каперсів або ще чого-небудь
    Як слід помийте молодий і відваріть картоплю в мундирі в підсоленій воді. Вариться молода картопля зовсім швидко, так що регулярно перевіряйте готовність.
    Тим часом приготуйте заправку, змішавши гарну сметану, подрібнену зелень, трохи кубанського масла і лимонного соку.
    Спробуйте, приправте і при необхідності додайте ще трохи олії до бажаної консистенції.
    Готовий картопля відкиньте на друшляк і наріжте або злегка роздушіть (я вибрав другий варіант, з ним результат виходить більш сільським - див. фото).
    Розмішайте картопля зі сметаною заправкою і додайте ще трохи каперсів або ще чого-небудь, що прийде вам в голову - від солоних огірків до шкварок.
    Подавайте як самостійне блюдо або як гарнір.

  • Інгредієнти:
    100 г вареної ковбаси
    100 г шинки
    5-6 шт. відварної картоплі
    1 цибулина
    2 варених яйця
    2 мариновані огірки
    олія
    1 ст.л. лимонного соку
    сіль
    перець за смаком
    Відварена картопля, шинку, ковбасу та огірки нарізати скибочками.
    Цибулю обчистити, нарезсть тонкими кільцями. Відварені яйця очистити і нарізати кубиками.
    Всі інгредієнти семшать в салатнику. Заправити рослинною олією, додавши лимонний сік.
    Дати настоятися протягом 1 години.

  • Пропоную вашій увазі нескладний, але смачний квасолевий салат. Родзинкою салату є додані до нього волоські горіхи і часник.
    Інгредієнти
    * Квасоля (суха, будь-якого кольору) - 1 склянка.
    * Горіхи волоські (смажені) - 0,5 склянки.
    * Часник - 2 зуб.
    * Зелень (свіжа, петрушка, кінза)
    * Огірок (свіжий, маринований) - 1 шт
    * Цибуля ріпчаста (для варіння квасолі) - 1 шт
    * Перець чорний (горошком, для варіння квасолі) - 2-3 шт
    * Лавровий лист (для варіння квасолі) - 1 шт
    * Спеції (суміш перців, хміль-сунелі, за смаком)
    * Сіль за смаком)
    * Цибуля червоний (для прикраси)
    Приготування
    Квасолю відварити з лавровим листом, горошинами чорного перцю і голівкою лука. Після того, як квасоля зварилася, відвар потрібно злити.
    Щоб квасоля зварилася швидше, замочіть її на ніч. Або злийте воду після закипання, налийте нову і варіть вже в ній.
    Можна використовувати консервовану квасолю.
    Волоські горіхи подрібнити ножем або качалкою, зелень дрібно нарізати. Зубчики часнику розрізати навпіл, вийняти зелені серединки, так часник в салаті не буде занадто "ядреным".
    Горіхи, зелень і подрібнений часник перетерти з сіллю й спеціями.
    Огірок (я взяла за половинці маринованого і свіжого) нарізати тонкими смужками.
    Все змішати, прикрасити кружечками або полуколечками червоної цибулі. Можна обійтися без прикраси, салат і так порядок.
    За бажанням можна збризнути салат декількома краплями лимонного соку або додати 1 ст.л. нерафінованої олії.
    Приємного апетиту!
    Автор: crazy_doll

  • Нічого незвичайного в цьому рецепті не буде. Стандартний овочевий набір з магазину - помідори, огірки і болгарський перець. Але весна вносить свої корективи у звичайний раціон. Молодий редис і перша весняна зелень додадуть свіжості і вітамінів.
    Інгредієнти:
    * помідори - 3 штуки;
    * огірок - 1 шт;
    * болгарський перець - 1 шт;
    * молодий редис з листям - пучок;
    * щавель - кілька листочків;
    * черемша - кілька листочків;
    * петрушка;
    * сік половинки або третини лимона;
    * оливкова олія першого віджиму - 4 столових ложки;
    * сіль і чорний свіжозмелений перець за смаком.
    Все банально і просто. Овочі моєму і довільно ріжемо.
    Окремо варто зупинитися на редисці. Купуючи його на ринку, вибирайте пучок з молодими свіжими листочками. Бо листя редиски ми оборвем і теж додамо в салат.
    Щавель додасть кислинки. Листя дикої черемші замінять зубчик часнику. Ніжні зелені листочки бажано порвати руками, ніж тут ні до чого.
    Оливкова олія з лимонним соком виступлять в ролі заправки. Залишилося додати солі і перцю. Ніжно переміщати. І приємного апетиту!

  • 1 варіант, інгредієнти:
    гриби мариновані - 200 гр.
    рис відварний - 1 склянка
    маслини - 1 банка
    олія рослинна - 4 ст. л.
    сік лимонний - 2 ст. л.
    сіль - за смаком
    перець - за смаком
    Приготування:
    Злити маринад, гриби промити холодною водою і подрібнити. У сковороду з розігрітим маслом обсмажити гриби протягом 3-5 хвилин. Маслини очистити від кісточок і подрібнити. Рис промити, відварити і охолодити. Зелень подрібнити.
    З'єднати гриби, маслини, рис і зелень.Приготовить заправку. З'єднати рослинна олія, сіль, перець, лимонний сік. Ретельно перемішати.
    Салат викласти гіркою в салатник. Полити заправкою і поставити в холодильник на 40 хвилин, щоб він просочився.
    2 варіант, інгредієнти:
    гриби мариновані - 100 гр.
    капуста білокачанна - 200 гр.
    цибуля ріпчаста - 1 шт.
    цукор - 3 ч. л.
    олія рослинна - 3 ст. л.
    перець - за смаком
    сіль - за смак
    Приготування:
    Капусту дрібно нашаткувати. Цибулю подрібнити, обдати кипятком.Грибы промити від маринаду. Дати стекти воді. Обсмажити в сковороду з розігрітою оливковою олією протягом 5-7 хвилин.
    Остудити. Капусту з'єднати з цибулею та грибами. Посолити. Поперчити. Посипати цукром. Полити олією. Перемішати.
    3 варіант, інгредієнти:
    гриби мариновані - 200 гр.
    яблуко - 1 шт.
    цибуля ріпчаста - 1 шт.
    олія рослинна - 3 ст. л.
    кріп - 1 пучок
    перець - за смаком
    сіль - за смаком
    Приготування:
    Злити маринад з-під грибів. Гриби нарізати соломкою. Яблуко промити, очистити від серцевини і кісточок. Можна зрізати шкірку. Яблуко натерти на крупній тертці.
    Цибулю подрібнити. З'єднати гриби, яблуко і цибулю. Посолити. Поперчити. Полити олією. Перемішати. Перекласти в салатник. Прикрасити подрібненою зеленню кропу.

  • Дуже давно, коли взимку в магазинах не було закордонних овочів, з настанням весни першими в продаж надходили довгі тепличні огірки. Потім з'являлася редиска і зелень. Після зими, з її соліннями, квашеною капустою та вінегретом такий салат вважався, не побоюся цього слова, символом цієї весни.
    Інгредієнти
    * редис - 150 г;
    * огірок - 150 г;
    * яйце куряче - 2 штуки;
    * кілька пір ’ їнок зеленої цибулі;
    * кілька гілочок кропу і петрушки;
    * сметана - 2 столові ложки;
    * сіль за смаком.
    Яйця зварити круто. Або майже круто, до такого граничного стану, коли жовток в самій серединці ще не зварився остаточно. Все-таки салат у нас весняний, і я хочу, щоб яєчний жовток був чітко жовтий, як сонечко. Охолоджені яйця почистити і нарізати довільно.
    Овочі та зелень ретельно вимити. Огірок і редиску нарізати кільцями. Зелену цибулю, кріп, петрушку обсушити і дрібно нарізати.
    салатнику змішати всі інгредієнти, заправити сметаною, виправити на сіль.
    Сметану можна замінити на майонез або звичайний йогурт без ароматичних добавок.