Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Рецепт салату з руколою надзвичайно простий, смачний і незвичайний… правда варто відзначити, що листя руколи мають досить специфічним смаком, який не всім може сподобатися… але мені сподобалося!
    Для приготування цього барвистого веселого салату з руколою нам знадобляться:
    • упаковка руколи (у мене була невелика - 100 гр);
    • помідори черрі (10 штук);
    • сирний сир (можна з добавками, у мене був із зеленню і часником);
    • 1 - 2 стебла селери;
    • сік часточки лимона;
    • столова ложка хорошого оливкової олії;
    • сушені базилік, розмарин і естрагон (у мене була млин «італійські трави»);
    • морська сіль.
    Рецепт салату з руколою:
    Спочатку викладаємо у велику миску руколу, додаємо порізані на половинки помідори черрі, невеликими шматочками порубану селеру.
    Витискаємо дольку лимону, трохи солимо суміш, що вийшла, заливаємо оливковою олією і перемішуємо.
    Викладаємо на гарне блюдо одержаний салат з руколою, а зверху кладемо невеликі шматочки сирного сиру і посипаємо спеціями.
    Приємного апетиту!
    Автор: nestea

  • Вам знадобиться:
    200 г курячої печінки
    100 г салатного міксу
    2 невеликі цибулини
    1 помідор
    2 зубчики часнику
    1 ч. ложка аджики
    1 ч. ложка гірчиці
    Оливкова олія
    Морська сіль
    Свіжозмелений чорний перець
    Як приготувати:
    Цибулю нарізати кільцями, помідор кубиками, часник - пластинками.Разогреть в сковороді 2 ст. ложки оливкової олії і обсмажити цибулю і часник до золотистого кольору.
    Викласти в сковороду курячу печінка, посолити, поперчити і обсмажити на сильному вогні за 1-2 хвилини з кожного боку.
    Потім зменшити вогонь і довести печінка до готовності протягом 2-3 хвилин, головне - не пересушити!
    Змішати аджику, гірчицю і 2-3 ст. ложки оливкової масла.Разложить на тарілці салатне листя і порізаний помідор, сзбрызнуть оливковою олією.
    Зверху викласти курячу печінку з цибулею і часником, полити заправкою і злегка перемішати.

  • Інгредієнти:
    Філе куряче (відварене) - 800 г
    Огірок свіжий (середній) - 2 шт.
    Листя салату (асорті; за смаком)
    Яйце (для млинці) - 1 шт.
    Соєвий соус - 3-5 ст.л.
    Олія рослинна - 3 ст.л.
    коричневий Цукор - 1/2 - 1 ч.л.
    Сіль
    Перець чорний мелений
    Куряче філе розібрати на волокна. Огірок натерти (нарізати) тонкою соломкою. Листя салату порвати руками, довільно.
    З одного яйця спекти млинці: яйце збити, посолити, обсмажити на сковороді з двох сторін. Млинчик охолодити, нарізати тонкими смужками.
    З'єднати всі інгредієнти, акуратно перемішати.
    Із соєвого соусу, цукру, перцю і рослинної олії зробити заправку. Полити заправкою салат і відразу подавати до столу.
    Якщо салат робиться заздалегідь, то огірки в нього додати в останню чергу.
    Автор: Lacoste

  • Інгредієнти:
    баклажани - 300 гр.
    помідори - 100 гр.
    яблука - 100 гр.
    цибуля ріпчаста - 150 гр.
    яйце - 2 шт.
    часник - 2 зубчики
    майонез - 150 гр.
    олія рослинна - 30 мл
    сіль
    цукор
    зелень
    Приготування:
    Баклажани очищають від шкірки, нарізати скибочками і смажать на рослинній олії, в кінці додати дрібно нарізаний лук. Охолоджують.
    Яблуко дрібно нарізати і з'єднують з нарізаними вареними яйцями. Злегка обсмажте нарізану скибочками помідор. Охолоджують.
    Підготовлені продукти з'єднують, додають сіль, цукор за смаком, рубаний часник і заправляють майонезом.
    Оформляють салат помідорами та зеленню.

  • Інгредієнти:
    бринза 150 г
    огірки 4 шт.
    перець солодкий 4 шт.
    помідори 2 шт.
    зелена цибуля, зелень кропу, петрушки, селери і базиліка по 1/2 пучка
    олія 4 ст. ложки
    сіль за смак
    Спосіб приготування:
    Овочі миють, нарізають, додати подрібнену зелень і цибулю, солять і перемішують.
    Масу перекладають в салатницю, посипають подрібненої бринзою і поливають рослинним маслом.

  • Інгредієнти:
    * авокадо (спіле) 1 шт.
    * томати (солодкі, м'ясисті і соковиті) 3 шт.
    * креветки очищені 10-12 шт.
    маринад для креветок:
    * сік 1/2 лимона шт.
    * соєвий соус 2 ст. л.
    * гірчиця французька 1 ст. л.
    * кисло-солодкий соус 1 ст. л.
    цибульний соус:
    * солодка цибулина, 1/2 шт.
    * часник 1 зубчік
    * оливкова олія 100 мл
    * каперси 4-6 шт.
    * сіль
    * сік 1/4 лимона
    * рукола, томати черрі, маслина для прикраси
    Спосіб приготування:
    Креветки залити соком лимона. Додати соєвий соус. Викласти гірчицю. Додати кисло-солодкий соус. Залишити маринуватися на 1 годину.
    Розігріти олію, викласти креветки і обсмажувати кілька хвилин (2 хв) до готовності.
    Томати залити окропом, дати постояти. Потім воду злити, залити холодною водою. Очистити томати від шкірки. Розрізати томати навпіл, видалити насіння і рідина повинна залишитися тільки м'якоть.
    Авокадо очистити, видалити кісточку. Нарізати авокадо кубиком. Томати нарізати кубиком і з'єднати з авокадо. Для приготування соусу в оливкова олія викласти подрібнену цибулю. Додати подрібнений часник.
    Каперси дрібно наріжте і викладіть в соус. Злегка посоліть до смаку. Додайте сік лимона і масу перемішайте. Залийте салат соусом, перемішайте. Зайву рідину злийте.
    Викладіть салат на тарілку з допомогою кільця. Потім кільце видаліть. По колу розкладіть креветки, томати черрі.
    Прикрасьте салат листям руколи і оливою. Приємного апетиту!

  • Салати зі свіжою зеленню завжди прикрасять стіл, адже живі вітаміни так необхідні для нас. Так і будь-яке блюдо, прикрашене смачними і декоративним листям салатів різних кольорів, зеленню укропов, петрушки і селери, зробить стіл порядок.
    Великі листя або кочанний салат миють під проточною водою і струшують. Невеликі листя промивають в чашці, поки вода не стане чистою. Промитий салат потрібно обов'язково підсушити, промокнув паперовим або полотняним рушником, інакше зелень стане водянистої. Самі ніжні листи обривають руками, більш щільні ріжуть гострим ножем.
    Салат з овочів
    200г кочанного салату, 200г редиски, 200г помідорів, 150г свіжих огірків, майонез.
    Листя салату ретельно промити і нарізати, редис, помідори, огірки нарізати скибочками, все перемішати, заправити майонезом. Прянощі не додавати.
    Зелений салат з апельсинами і горіхами
    400г кочанного салату, 300г апельсинових часточок, майонез, 100 г очищених горіхів.
    Листя салату промити, видалити зайву вологу з допомогою серветки або паперові рушники, нарізати, апельсинові дольки розрізати навпіл, видаливши насіння, горіхи подрібнити, все перемішати, приправити майонезом. Прянощі не додавати.
    Салат з моркви і огірків
    200г редиски, 200г огірків, 100 г зеленої цибулі, майонез, 1ч.ложка соку лимона, сіль.
    Редис і огірки нарізати кружечками, змішати з дрібно нарізаною зеленою цибулею, додати сік лимона, посолити, приправити майонезом, прикрасити квіткою з редиски.
    Салат із моркви з яйцем
    300г редиски, 3 круто зварені яйця, майонез, сіль, зелень селери або петрушки.
    Редис нарізати тонкими красивими кружечками, також красиво нарізати кружечками круте яйце, посолити, заправити майонезом, акуратно перемішати, прикрасити зеленню.
    Салат із зеленого солодкого перцю і помідорів
    300г солодкого перцю, 300г помідорів, 3 зварених круто яйця, майонез, сіль.
    Перець нарізати соломкою, помідори порізати кубиками, яйця розрізати на четвертини, перемішати, посолити, приправити майонезом.

  • Інгредієнти: зелений салат (латук) - 10 листя; креветки - 9 шт. (середнього розміру); солодкий перець - 1-2 шт.; салатний огірок - 1 шт.; сіль, олія, лимонний сік - за смаком
    З огірка зрізати шкірку. Перець розрізати на половинки, видалити насіння і нарізати соломкою.
    Салатне листя промити, обсушити на серветці, після чого порвати руками на невеликі шматочки.
    Креветки відварити в підсоленій воді і очистити.
    В миску з листям салату, додати нарізані перець, огірок, посолити, трохи полити лимонним соком і перемішати.
    Додати креветки і полити 1-2 ст.л. рослинного масла. Готовий Салат.

  • Весна - час насолоди салатами. Ось тільки не хочеться використовувати при їх заправки калорійні продукти, адже залишатися стрункою і красивою основний девіз багатьох жінок. Щоб уникнути зайвої ваги, сайт Пліткарка пропонує шість рецептів легенів заправок для салатів «light».
    Апельсинове насолоду
    Навіщо нам майонези, якщо є більш «тонкі» за смаковими якостями заправки, як наприклад апельсиновий мікс?! Приготувати його дуже просто. Необхідно взяти один апельсин, вичавити сік і додати в нього стільки ж г знежиреного йогурту. Приправимо ще сіллю, перцем і цукром за смаком і відправимо в міксер для збиття. Готово!
    Розмаринове диво
    Для цієї заправки основним інгредієнтом стане, як ти здогадалася - розмарин. Всього 10 його голок, один зубчик тертого часнику, 2 столові ложки лимонного соку і 125 мл овочевого бульйону. Все добре перемішуємо, приправляємо на смак сіллю і перцем.
    Томатна принадність
    Беремо помідор і цибулину, нарізати кубиками. В отриману суміш додаємо 1 ст. ложку оливкової олії та 2 ст.ложки білого вина і легкими рухами рук збиваємо віночком. Просто чарівно смачно!
    Чудова гірчинка
    Приготуй для цієї заправки будь-який овочевий бульйон і розведи в ньому (досить 125 мл) 2 чайні ложки гірчиці із зернами. Потім, додай трішки оцту бальзаміко та оливкової олії. Перець і сіль за смаком.
    Кроповий крем
    Знадобиться один пучок кропу, який необхідно добре подрібнити, 100 г дієтичного йогурту, 1 ст.л. ложка яблучного оцту, сіль, перець і цукор за смаком. Всі інгредієнти поміщаємо в міксер і ретельно перемішуємо.
    Весняна зелень
    дрібно Нарізаємо цибулю і базилік, поливаємо соком одного лимона і 125 мл оливкової олії, перемішуємо. Можна заправляти салат.
    Кілька корисних порад
    1.Замени в своїх улюблених салатах грінки на проростки пшениці. Таким чином, ти отримаєш максимум вітамінів і мікроелементів, які забезпечать тобі здоров'я і красу.
    2.Чтобы під рукою завжди було все необхідне для салату і твого здоров'я, спробуй виростити проростки пшениці і кресс-салат самої. Головне, виклади їх між шарами марлі, добре полів водою і постав в сонячному місці. Після 4-х днів повинні з'явиться паростки. Корисна добавка до салату готова, перед вживанням в їжу радимо добре промити водою.
    3.Все соуси приготовлені в домашніх умовах не дуже стійкі. Адже вони не містять різних «Е», стабілізаторів та іншої «хімії», тому заправляти ними салати бажано перед самою подачею на стіл.
    4.Помни, майонез і сметану завжди можна замінити соєвим соусом, фруктовими соками, дієтичним йогуртом і овочевим бульйоном.
    Анжеліка Кузьміна спеціально для сайту Пліткарка

  • Інгредієнти:
    4 курячі стегна (копчених)
    3 помідори
    3 солодких перці
    1 бан. (320 мл) маринованих шампіньйонів
    олія
    1 ч.л. лимонного соку
    зелень
    Курячі стегна очистити від шкіри, відокремити м'ясо від кістки.
    Перець очистити, нарізати кубиками.
    Помідори й печериці також нарізати кубиками.
    Підготовлені інгредієнти скласти в салатник, заправити рослинною олією з соком лимона, перемішати.
    Прикрасити зеленню.