Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    * китайська капуста - невеликий качан;
    * морква - 2-3 шт;
    * стебла селери - 2 шт;
    * кріп - пучок;
    * петрушка - пучок;
    * корінь імбиру - шматочок розміром з великий палець;
    * для заправки - сметана і майонез по 200 гр або олію.
    Розбираємо капусту на листя (це необхідно, тому що всередині буває земля), моєму і сухий.
    Складаємо листочки чарочкою по 3-4 й ріжемо соломкою. Відправляємо в салатник.
    Морквину чистимо і трьом на дрібній тертці. Відправляємо до капусти.
    У селери видаляємо грубі волокна (зламавши навпіл ніжка) і ріжемо тонкими пластинками.
    Дрібно ріжемо листочки петрушки. Також чинимо з кропом.
    Імбир очистити від шкірки і натерти на дрібній терці, обертаючи його навколо осі з тим, щоб жорстка волокниста серцевина залишилася, її викидаємо.
    Не забуваємо відправляти нарізані і натерті інгредієнти в салатник.
    Я заправляю цей салат сметаною навпіл з майонезом. Хто категорично проти - будь-ласка - використовуйте масло.
    Перемішуємо і на стіл! Обожнюю, як додаток до смаженої курочці або м'яса.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Інгредієнти:
    * Квасоля (консервована червона, 350 м) - 1 бан.
    * Авокадо - 2 шт
    * Помідор - 300 г
    * Цибуля білий (салатний, 50-70 г) - 1 шт
    * Перець чилі (червоний, за бажанням) - 1-2 шт
    * Сік лаймовий (або лимонний, за смаком) - 0,5-1,5 ст. л.
    * оливкова Олія - 2 ст. л.
    * Сіль - 0,25 ч. л.
    * чорний Перець (мелений) - 0,25 ч. л.
    * Суміш перців (свежемолотая, за смаком)
    Приготування:
    Відкрити банку з квасолею, злити рідину, квасоля промити і зцідити воду.
    Викласти квасоля в миску.
    Як пише автор: "В оригіналі повинна бути квасоля «чорний очей», але можна брати і інші сорти", так що сміливо беремо саму звичайну червону квасолю.
    Цибулю обчистити і нарізати тонкими півкільцями. Додати до квасолі.
    Помідори наріжте кубиками і додайте в салат.
    М'якоть авокадо нарізати кубиками. Якщо ви готуєте салат заздалегідь, то авокадо краще додати перед подачею.
    Якщо використовуєте перець чилі, то очистіть його від насіння і плодоніжки (краще робити це в рукавичках), дрібно наріжте і додайте в салат. Я готувала без чилі.
    У мисці змішати інгредієнти для заправки: сік лайма, мелений чорний перець, суміш перців, сіль і оливкове масло.
    Перемішуємо й заправляємо салат його. Дайте йому трохи постояти, щоб овочі ввібрали в себе частину соусу, і подавайте.
    Викладаємо салат на блюдо й подаємо.
    Я впевнена, що цей салат вам дуже сподобається!
    Приємного апетиту! Насолоджуйтеся!
    За рецепт величезне спасибі madler (foodclub)
    Автор: Ляночка

  • Інгредієнти:
    * упаковка листя салату (у мене була суміш латуку, ромена та руколи);
    * помідори черрі - 1 гілочка (14 шт);
    * болгарський перець (краще жовтий) - 1 шт;
    * червона цибуля - 1 шт;
    * каперси - 3 ст.л.;
    * фета - 200 гр;
    * сіль;
    * оливкова олія - 4 ст.л.
    Моєму помідорки і перець, чистимо цибулю.
    Моєму та висушуємо листя салату. Викладаємо їх у велику миску (попередньо рвемо руками на шматки, якщо треба).
    Помідорки ріжемо навпіл і кладемо в салатник до листя.
    Болгарський перець чистимо й ріжемо соломкою.
    Цибулю ріжемо чверть-кільцями.
    У каперсів відрізаємо хвостики (якщо вони у вас, як у мене на фото, з хвостиками; я більше люблю хвостаті каперси).
    Кидаємо всі порізані овочі в миску. Солимо і перемішуємо.
    Кришимо фету пальцями в салатник. Поливаємо оливковою олією і заважаємо.
    Одразу подаємо.
    Якщо необхідно подати пізніше, заправляйте сіллю і маслом перед подачею.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Інгредієнти:
    * яблуко Гренні Сміт - 1 велике;
    * стебла селери - 2 шт;
    * сир чеддер - 150 гр;
    * турецька йогурт - 2-3 ст.л.;
    * сіль.
    Турецька йогурт (іноді його називають грецьким - це одне і те ж) - густий йогурт без добавок. Я купую фірми Валіо.
    Також можна звичайний рідкий йогурт процідити через марлю (рідина, яка стече - не потрібна, а в марлі залишиться густий йогурт). Але я скажу чесно, цим методом жодного разу не користувалася.
    Очищаємо яблуко від шкірки та насіння і натерти на крупній тертці.
    У стебел селери відокремлюємо жорсткі волокна, зламавши стебло навпіл і знявши їх, як шкірку.
    Потім нарізаємо селера тонкими смужками.
    Сир натерти на крупній тертці.
    Змішуємо все в салатнику й заправляємо йогуртом.
    Подаємо, присипавши сиром - це, якщо треба красиво. Якщо не треба, то просто подаємо.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Інгредієнти:
    * ананас 2 гуртка
    * печінка 500 г
    * салатна суміш 1 пачка
    * кедрові горіхи
    для соусу:
    * бальзамічний оцет 1 ч. л.
    * оливкова олія 2 ст. л.
    * соєвий соус 1 ч. л.
    сковороду Змастити-гриль або оливковою олією, викласти гуртки ананаса і готувати з двох сторін по 2-3 хвилини.
    Печінка промити, обсушити і обсмажити до готовності на рослинній олії, посолити і поперчити за смаком. На тарілку викласти листя салату.
    Ананас очистити від шкірки і нарізати трикутниками, викласти на салат. Розподілити по салату курячу печінку. Для соусу змішати всі інгредієнти і розмішати. Залити салат соусом.
    Посипати салат кедровими горіхами. Дати постояти 20 хвилин і подати до столу. Приємного апетиту!

  • Це адаптований (читай - спрощена) рецепт з книги Томаса Келлера The French Laundry, про яку я писав у розділі Книги. Для тартар з томатів вам знадобиться в'ялені помідори, другим поверхом “вежі” стане стручкова квасоля з цікавою вершковою заправкою, а вінчають композицію салатне листя: в оригіналі - фрізе, у мене - латук і лолло россо, ну а ви просто візьміть найсвіжіші.
    Продукти досить доступні, що рідкість для ресторанних страв, де правильний підбір інгредієнтів часом важливіше точного проходження рецептом. І все ж тим, хто любить “простіше”, за цей салат краще не братися: зовнішній вигляд грає тут ключову роль, а заради нього доведеться постаратися.
    Салат з стручкової квасолі з тартаром з томатів
    4 порції
    1/2 ст. дрібно посічених в'ялених томатів
    1,5 ч.л. подрібненої цибулі-шалоту
    1,5 ст.л. здрібненої петрушки
    1 ч.л. бальзамічного оцту
    200 г стручкової квасолі
    100 мл вершків для збиття
    1 ст.л. червоного винного оцту
    пучок салатних листя
    оливкова олія
    сіль
    чорний перець
    З'єднаєте в мисці дрібно нарізані томати, цибуля і петрушку, влийте бальзамічний оцет, як слід розмішайте і поставте у холодильник.
    Відваріть стручкову квасолю в солоній, киплячій ключем воді, протягом 2-4 хвилин, потім перемістіть в миску з крижаною водою, щоб зберегти стручки яскраво-зеленими. Коли квасоля повністю охолоне - обсушіть.
    Я і сам вже не вірю, що ці в'ялені помідори я зробив з наших томатів за 40 рублів за кіло - дуже смачні. Готував за цим рецептом, але як приправ брав тільки сіль, перець і трохи цукру.
    Збийте вершки до консистенції не надто рідкої сметани, потім додайте оцет і вмішайте його в вершки віночком. Посоліть і поперчіть за смаком, а коли будете готові “збирати” салат - заправте квасоля вершковим соусом.
    Використовуючи кулінарне кільце, викладіть на дно тарілки томатний тартар, потім, озброївшись кільцем поменше, розмістіть на ньому квасолю. Викладіть зверху салатне листя, збризніть оливковою олією, приправте та подавайте. Незвичайно, красиво - але в першу чергу смачно.
    Автор: Олексій Онєгін

  • Інгредієнти:
    солодкий перець зелений - 2 шт.
    солодкий перець жовті - 2 шт.
    солодкий перець червоний - 2 шт.
    цибуля ріпчаста білий - 2 шт.
    зелень кропу - 1 пучок
    зелень петрушки - 1 пучок
    оцет яблучний - 3 ст. ложки
    оливкова олія - 5 ст. ложок
    часник - 1 зубчик
    базилік - 2 листа
    білий перець горошком
    сіль
    Приготування:
    У солодкого перцю видаліть плодоніжки і насіння з перегородками. Лук і солодкий перець наріжте кільцями. Зелень крупно порубайте.
    Підготовлені інгредієнти салату з'єднайте і викладіть в салатник, натертий зубчиком часнику.
    Для заправки оцет змішайте з маслом і сіллю. Полийте салат заправкою і дайте постояти 20 хвилин при кімнатній температурі.
    При подачі посипте салат свіжомеленим білим перцем, оформіть листочками базиліка.
    Приємного апетиту!

  • Неймовірно легкий в приготуванні і в принципі неймовірно легкий салат! Трохи гіркуватий смак руколи відтіняють помідорки і солонуватий пікантний пармезан... Ніхто не залишиться байдужим! А подаємо, звичайно ж, зі спагеті з кабачком і курячою грудинкою або з будь-якої пастою на ваш смак.
    Інгредієнти (на 4 порції):
    рукола - 2 пучки;
    помідори черрі - 8-10 шт;
    лимон - 1/2 шт;
    пармезан - 100 гр;
    оливкова олія - 2-3 ст.л.;
    сіль, перець.
    Моєму лимон і помідори.
    Рукколу моєму та висушуємо (у спеціальній мисці або на паперовому рушник).
    Кладемо у великій салатник. Помідорки ріжемо на четвертинки й викладаємо туди ж. Солимо, перчимо, збризкуємо лимонним соком і оливковою олією. Перемішуємо.
    Пармезан трьом на тертці, на стороні, яка для різання овочів, щоб вийшли пластівці, або просто на крупній тертці. Посипаємо салат сиром. Всі! Подаємо!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна.

  • Простий смачний салат з консервованого тунця і солодких болгарських перців.
    Інгредієнти:
    * консервований тунець в олії - 1 банка (260 г);
    * перець червоний - 2 штуки;
    * шпинат - 2 повні жмені;
    * цибуля рожевий - 1 шт;
    для заправки:
    * оливкова олія - 4 столові ложки;
    * соусу Табаско гострий - 2 краплі;
    * сік лимона - 1 столова ложка.
    Перці вимити, очистити від насіння і плодоніжки, нарізати соломкою.
    Цибулю обчистити і нарізати кільцями.
    Тунець дістати з банки, розламати на великі шматочки.
    Шпинат ретельно промити під проточною водою, потім обсушити в центрифузі для сушіння зелені. Листя шпинату порвати руками.
    Приготувати заправку, змішавши сік лимона, оливкове масло і соусу Табаско.
    У мисці з'єднати червоний перець, шматочки консервованого тунця, кільця цибулі, листя шпинату. Полити заправкою, акуратно перемішати і подати на стіл.
    Фото і рецепт: Господиня

  • Інгредієнти:
    350 г консервованого тунця у власному соку
    400 г червоної квасолі
    10 томатів черрі
    4 зелених цибулі з цибулиною
    2 ст.л. маслинові масла
    2 ст.л. лимонного соку
    Сіль, перець
    Приготування:
    салатнику змішати шматочки тунця, квасоля, розрізані на четвертинки черрі, нарізану цибулю, приправити сіллю і перцем, полити лимонним соком, перемішати.
    Додати оливкова олія, перемішати і поставити на 30 хвилин у холодильник.