Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    дикий Рис - 0, 5 склянки.
    Куряча грудка - 2 шт
    Апельсин - 1 шт
    Зелений горошок - 1 склянка.
    Маринований червоний перець - 100 г
    Китайська капуста - 100 г
    Кешью - 2 ст. л.
    Кінза (для заправки)
    Часник (для заправки) - 2 зуб.
    Кунжутна олія (для заправки) - 2 ст. л.
    Сіль (для заправки)
    Дикий рис замочити на ніч, відварити до готовності.
    Китайську капусту і маринований червоний солодкий перець крупно порізати.
    Курячі грудки порізати на 3-4 частини.
    Обсмажити в двох столових ложки рослинної олії до золотистого кольору.
    Готову грудку розрізати на кілька шматків. Посолити, поперчити. Можна капнути табаско. Порізати кінзу.
    Апельсини очистити від шкірки, вирізати м'якоть без плівок.
    салатнику змішати капусту, дикий рис, куряче м'ясо, апельсини, маринований перець, горошок, додати горіхи кеш'ю, полити заправкою.
    Заправлення - кунжутне масло, дрібно порізана кінза, сіль і рубаний часник.
    Подавати негайно для улюблених ковбоїв!
    Фото і рецепт: Ларьок

  • Варто салату “Цезар” стати найпопулярнішим стравою в наших кафе і ресторанах, як запеклі вчинки; пуристи з числа досвідчених кулінарів поспішили оголосити йому бойкот: мовляв, будь-який відступ від канонічного рецепта цього салату, винайденого Цезарем Кардіні, коли на кухні його ресторану майже не залишилося продуктів - святотатство і злочин.
    тим часом, досить один раз спробувати салат “Цезар”, щоб зрозуміти - аксіом в ньому не так вже багато. По-перше, свіжі і соковите листя зеленого салату. По-друге, густа і ароматна заправка.
    по-третє, хрусткі часникові крутони. Салат “Цезар” з креветками може обійтися без ще одного наріжного каменя цього рецепту - тертого пармезану, але це питання спірне, так що справа за вами.
    2 порції
    1 пучок салату Романо або інший зелений салат на ваш вибір
    жменю помідорів чері
    2 ст.л. тертого пармезану (при бажанні)
    10-12 тигрових креветок
    1/2 подсохшего багета
    1 зубчік часнику
    оливкова олія
    сіль
    чорний перець
    для заправки:
    1 яєчний жовток
    сік 1/4 лимона
    50 мл оливкової олії
    1 зубчік часнику
    3-4 філе анчоусів
    сіль
    чорний перець
    Натріть зубчик часнику (або два, якщо жити без нього не можете) на дрібній терці і розділіть на дві рівні частини. Очистіть креветки, змішайте ложку оливкової олії з половиною часнику, сіллю і перцем, і залиште креветок в цій суміші злегка подмариноваться.
    Наріжте багет кубиками, і підсушіть в духовці протягом 10 хвилин при 180 градусах. Розігрійте на сковороді трохи оливкової олії, прогрійте в ньому другу половину часнику, і з усіх боків обсмажте в цьому часниковому маслі крутони (покладіть на сковороду до того, як часник почне горіти, і його не доведеться викидати). Приправте їх сіллю і перцем (якщо хочете, до цих спецій можна додати трохи сушених трав), і зніміть сковороду з вогню.
    Тепер приготуємо заправку. Роздушіть або знову натріть на тертці зубчік часнику, і розітріть (вилкою або в ступці) філе анчоусів в більш-менш однорідну пасту. Збийте жовток з лимонним соком, приправте сіллю і перцем, і, потроху додаючи оливкова олія і продовжуючи збивати, приготуйте соус на зразок майонезу. Наприкінці замішати в соус часник і анчоусів: готова заправлення повинна вийти злегка кислої і пікантною.
    Розігрійте сковороду, і швидко обсмажте креветки в тому самому маслі, в якому вони мариновались. У мисці змішайте салатне листя, черрі і крутони, заправити соусом, добре розмішайте і перекладіть на тарілки. Обсмажені креветки викладіть зверху, і при бажанні посипте салат тертим пармезаном. Дуже бажано подати салат “Цезар” до столу до того, як креветки повністю охолонуть.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін

  • Слово “коктейль” стосовно до різних ракоподібних (зазвичай - креветкам) означає не напій, а подоба салату, в примітивної формі - ті самі ракоподібні, залиті майонезно-томатним соусом.
    Я вирішив трохи розширити цей рецепт, відмовившись від буржуазних креветок на користь наших місцевих раків, і включивши в нього помідори-черрі і авокадо. Вийшло досить неплохо.Коктейль з раків з черрі і авокадо
    4 порції
    16-20 живих річкових раків
    невеликий пучок або кілька парасольок кропу
    кілька горошин запашного перцю
    лавровий лист
    1 авокадо
    жменю помідорів-черрі
    для соусу:
    1 курячий жовток
    1 ч.л. гірчиці
    100 мл оливкової олії
    сік 1/2 лимона
    по краплі соєвого і вустерского соусу
    при бажанні - зелень і гострий перець-чилі
    сіль
    чорний перець
    Доведіть до кипіння воду з кропом, духмяним перцем і лавровим листом, круто посоліть і покладіть туди раків.
    Накрийте кришкою і через п'ять хвилин після того, як вода знову закипить, зніміть каструлю з вогню.
    В ідеалі ракам потрібно дати повністю охолонути, і якщо ви збираєтеся готувати коктейль на інший день - прибрати в холодильник, не виймаючи з бульйону.
    Для соусу приправте жовток з гірчицею, сіллю й чорним перцем, після чого як слід збийте. Продовжуючи збивати, почніть додавати масло - спочатку по краплі, потім тонкою цівкою, - щоб у підсумку вийшла стійка емульсія.
    Влийте трохи лимонного соку і перемішайте - емульсія побіліє, стане більш рідкої і схожою на майонез.
    Капніть соєвого і вустерского соусу, за бажанням додайте подрібнену зелень і чилі. Звучить складно, насправді готується 5 хвилин.
    Вийміть м'ясо з хвостів, клішень і кінцівок, якщо вийде. Авокадо і рачье м ’ ясо наріжте досить дрібно, а помідори-черрі розріжте на 4 або 8 частин.
    Залийте все це соусом, розмішайте і подавайте в креманках, прикрасивши салатним листям або гілочкою кропу.
    найсмачніше поїдати цей коктейль на хрустких грінках, запиваючи прохолодним білим вином.
    Автор: Олексій Онєгін

  • Інгредієнти:
    * листя салату - пучок (качан);
    * помідори - 2 шт;
    * огірки - 3 шт;
    * болгарський перець (краще жовтий) - 1 шт;
    * червоний ріпчаста цибуля - 1/2 шт;
    * бринза (фета) - 150 гр;
    * кріп - пучок;
    * петрушка - пучок;
    * оливки (маслини) - 1 баночка;
    * оливкова олія - 3 ст.л.;
    * білий винний оцет - 1 ст.л.;
    * сіль, чорний перець.
    Моєму всі овочі, листя салату, зелень висушуємо (у спеціальній мисці або на паперовому рушник).
    У глибокий салатник рвемо листя салату руками (якщо їх різати ножем, що-то там в їх структурі порушується і вони втрачають вітаміни, і, до того ж, гарніше так).
    Ріжемо кубиками помідори (видаливши пложоножку) і кидаємо в салатник до листя.
    Також ріжемо огірки і кладемо туди ж.
    Болгарський перець теж ріжемо кубиками (зрозуміло, видаливши насіння). Я наполягаю на перці жовтого кольору, тому що наш салат повинен бути не тільки надзвичайно смачним, але і дуже гарним, що, як вже доведено, підвищує апетит!
    Можна використати "ластівку", поки сезон. Звичайно ж його теж в салатник.
    Ріжемо половинку червоної цибулини дуже тонкими чверть-кільцями. Також дрібно нарізаємо зелень - петрушку та кріп (без стебел! тільки листочки).
    Робимо заправку: у склянку (або піалу) наливаємо рослинний масло і оцет, солимо й перчимо (я в цей раз брала звичайний мелений перець, можна взяти мелений), добре перемішуємо, заливаємо салат і перемішуємо його двома ложками знизу вгору.
    Пам'ятаємо, що заправляємо салат безпосередньо прямо перед подачею на стіл! Інакше він почне сумувати.
    Зверху кидаємо ваші улюблені маслини або оливки, прямо з кісточками (взагалі ніколи не купуйте оливки і маслини без кісточок - вони дуже багато смакових і корисних якостей втрачають при промисловому видаленні кісток), тільки попередьте про це споживачів.
    Та розкладаємо кубики бринзи (я знайшла сербську коров'ячої бринзу і полюбила її, або беремо звичайну фету або фетаки). Подаємо відразу ж!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна.

  • Інгредієнти:
    300 г яловичини
    5 крабових паличок
    300 г картоплі
    2 огірки
    2 варених яйця
    3 ст.л. майонези
    1 ст.л. томатного соусу
    чорний мелений перець
    сіль
    Приготування:
    М'ясо відварити в підсоленій воді, потім обсмажити і нарізати дрібними кубиками.
    Дрібно нарізати крабові палички і огірки, яйця дрібно посікти.
    Картоплю відварити в мундирі", охолодити, очистити і нарізати кубиками.
    Всі продукти перемішати і заправити сумішшю майонезу і гострого томатного соусу. Посолити і поперчити за смаком.
    Подавати на листі салату.

  • Інгредієнти:
    * чорний хліб - 1/2 буханця;
    * часник - 2-3 зубчики;
    * рослинна олія;
    * будь-який твердий сир - 50 гр;
    * сіль.
    Ріжемо хліб смужками. Часник очищаємо.
    На розігрітій з рослинним маслом сковорідці обсмажуємо хліб з двох сторін до золотистого кольору.
    Перевертати найзручніше кулінарним пінцетом. Під час смаження трохи солимо.
    Готові грінки викладаємо на тарілку, викладену паперовим рушником, щоб прибрати надлишки масла.
    Потім кожен сухар натираємо часником з усіх боків, буквально 1-2 руху по стороні, інакше переусердствуете, і часник буде обжигать.Я притримуюсь такої грінки вилкою, бо вони гарячі.
    Викладаємо партію грінок на тарілку. Посипаємо тертим на дрібній тертці сиром (половиною сиру).
    Зверху кладемо інші грінки.
    І знову засипаємо сиром, що залишився. Терміново подаємо до холодного ... (розумієте, про що я)!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Інгредієнти:
    400 г яловичини
    2 ст.л. яблучного соку
    1 ст.л. соєвого соусу
    2 ч.л. цукру
    2 помідори
    400 г печериць
    листя салату
    зелений лук
    Приготування:
    Для соусу: 1 зуб. часнику, 75 мл білого винного оцту, 2 ст.л. соєвого соусу, 1 ч.л. подрібненого кореня імбиру, 1 ч.л. кунжутного масла, мелений червоний перець.
    М'ясо нарізати тонкими смужками і замаринувати в суміші з яблучного соку, соєвого соусу, цукру, витримати в холодильнику 15 хвилин. Зелену цибулю нарізати. Помідори крупно нарізати. Гриби нарізати скибочками і обсмажити в маслі.
    Салат нарвати невеликими шматочками. Мариноване м'ясо обсмажити на сильному вогні в розігрітій олії в сотейнику, постійно помішуючи протягом 4-5 хвилин. Потім м'ясо викласти на паперовий рушник.
    Змішати м'ясо і нарізану зелену цибулю. Зверху шарами вкласти помідори, гриби і листя салату. Накрити кришкою і поставити в холодильник на 1-1,5 години.
    Зробити соус: часник очистити і пропустити через прес. Змішати часник з винним оцтом, соєвим соусом, кореня імбиру, кунжутною олією і меленим перцем, ретельно перемішати або струсити їх в герметично закритій банці. Готової заправкою перед подачею полити салат, перемішати.

  • Той самий новорічний "тазик" олів'є. Вважаю, рідкісний стіл обійдеться без нього в свято. Не люблю хвалитися, але всі мої друзі дуже люблять цей рецепт і завжди питають, як я його роблю. Начебто - що тут може бути такого особливого? Але є кілька нюансів, якими я з задоволенням поділюся з вами.
    Інгредієнти:
    філе курячої грудки - 1 або 2-х маленьких;
    картопля - 6-7 середніх картоплин;
    морква - 2 шт;
    цибуля - 1 шт;
    яйця - 4 шт;
    мариновані корнішони - 1 невелика банка;
    консервований горошок - 1 банка;
    сметана - 250 мл;
    лимонний сік - 1 ст.л.;
    гірчиця - 1/2 ч.л.;
    цукор - 1 ч.л. без гірки;
    майонез;
    сіль, перець.
    Заздалегідь зваріть овочі і яйця. Обов'язково солимо овочі в процесі варіння. (До речі, моркву і картоплю я всегад варю разом).
    Потім гарненько остудіть. Теплу картоплю не можна різати в салат, вона склеїться.
    Я варю напередодні увечері і за ніч все чудово охолоне.
    Секретик раз - курку ми будемо смажити, а не варити.
    Куряче філе ріжемо на шматочки завтовшки 0,5 см.
    Солимо й перчимо кожну скибочку.
    Смажимо на розігрітій сковороді з олією за 2 хвилини з кожного боку. Коли ви бачите, що курка побіліла наполовину своєї товщини, саме час перевертати.
    Готову куру кладемо на тарілку, щоб швидше остигала і смажимо наступну партію м'яса.
    Тим часом чистимо овочі і дрібним кубиком нарізаємо в велику миску.
    Також чинимо з яйцями.
    Охолоджене куряче філе ріжемо туди ж, теж кубиком.
    Секретик два - сік, що залишиться після м'яса на тарілці виливаємо на порізані інгредієнти.
    Секретик три - використовуємо мариновані огірки, а не солоні. Отже ріжемо корнішончики дрібно і теж в салат.
    Попередньо перемішаємо.
    Дуже дрібно нарізаємо цибулину і відправляємо в миску, знову перемішуємо.
    Знову секретик! Ця заправлення творить зі смаком салату чудеса! Спробувавши раз, не відмовиться від неї.
    В сметану витискаємо "попку" лимона (через долоню, щоб без кісток), вийде приблизно 1 ст.л. Туди ж гірчицю і цукор. Ретельно перемішуємо і відправляємо в салат. Інше "добиваємо" майонезом.
    Я не пишу - скільки майонезу, тому що все буде залежати від "вологості" використовуваних продуктів. Можу сказати одне - майонезу потрібно багато. Салат повинен бути соковитим. Перемішаємо.
    Останній штрих - всипаємо горошок і акуратно перемішуємо знизу вгору, щоб не роздавити горошинки.
    Пробуємо на сіль. Я досаливаю рідко, бо всі інгредієнти були посолены.
    Викладаємо в салатник. Інше в контейнер і в холодильник. Але далеко не забирайте - скоро вам доведеться покласти в салатник добавки.На наступний день я готова його є нескінченно!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Червонокачанна капуста зараз в сезоні. Вона в рази корисніше білокачанної. Вона зовні дуже приваблива. Вона найчастіше з'являється в тушкованому вигляді як гарнір до м'яса, але я вирішив оспівати її свіжий хрускіт і яскравий, гострий смак в салаті, супроводжуючи капусту кількома гідними супутниками.
    Цей салат просто набитий вітамінами і здатний наповнити людини в обід, навіть без участі основної страви. Салат з характером, що поєднує багатогранні, незвичайні, дорослі смаки.
    200 г свіжої зеленої квасолі
    половина качана червоної капусти
    щедра жменю руколи (при бажанні;)
    50 г сиру фета (або бринзи)
    жменю очищених волоських горіхів
    150 г копченої свинячої грудинки
    1 зубчік часнику
    100 мл оливкової олії
    Сік 1 лимона
    1 ч. л. цукру
    невеликий пучок листя петрушки
    сіль і мелений чорний перець
    Приготувати салат дуже просто. Для зручності можна розділити на всі складові. Є основа, є добавки і є заправка. Основою в даному випадку є червона капуста. Її гострий смак доповнюється ніжністю зеленої квасолі, ситні бекону і пряною гіркотою руколи.
    Ніжна заправлення зв'язує всі аромати разом, а хрусткий бекон і горіхи додають додаткові відчуття. Виходить дуже багатогранний блюдо, проте дуже простий у приготуванні. Список інгредієнтів відкритий для несподіваних напливів натхнення.
    Більше того, такий салат - це щось нове. Жодних технологічних особливостей, ніякого рідкого азоту і кошиків з карамелі, тільки цікаві, несподівані, але доступні комбінації смаків, ароматів і текстур. Найскладніше тут - порізати капусту.
    Відваріть квасоля в киплячій підсоленій воді, 3-4 хвилини. Остудіть під холодною водою і покладіть в миску. Тонко наріжте капусту, потім схопив її долонями і вичавіть сік. Складіть в миску листя руколи і дрібно нарізану червону капусту.
    Наріжте грудинку кубиками і обсмажте на сильному вогні, додавши в сковороду роздавлений зубчик часнику. Було б чудово обсмажити з грудинкою трохи спаржі, в якості альтернативи квасолі, або додаткового інгредієнта.
    Поки обсмажується грудинка, займіться заправкою. Добре змішайте сир фета або бринзу, столову ложку кип ’ ятку, сік лимона і оливкове масло, поки не отримаєте однорідну емульсію, готову для того, щоб її поперчити і дуже акуратно посолити (солоний сир), а також додати цукор. Він допоможе впоратися із зайвою гіркотою, якщо така буде присутній в капусті.
    Додайте в миску поджарившуюся грудинку, покришіть петрушки та волоських горіхів і влийте заправку. Потім енергійно перемішайте.
    Ви отримали енергію на тарілці, прекрасний літній обід.
    Постовий : Французькі десерти улюблені по всьому світу. Один з найпопулярніших - еклери, які досить легко приготувати вдома.
    Автор: Петро Голавский

  • Соус "Айолі" відмінно підійде до всіх овочів, рибі, кальмарів, зварених круто яєць. Крім того, соус стане відмінною заправкою до ваших улюблених салатів.
    Для приготування соусу "Айолі" нам знадобиться:
    • часник - 3-4 зубчики;
    • сирий жовток - 1 шт.;
    • олія оливкова або соняшникова - 200грамм;
    • сіль - 1 щіпка;
    • сік лимона - 2 ст. л.;
    • вода - 1 ч.л.;
    Рецепт соусу "Айолі":
    Часник розтерти, додати жовток, і розтираючи, потрошку додати масло (як у майонез).
    Потім соліть, додати лимонний сік і воду.
    Як бачите, готується такий соус неймовірно просто, а виходить завжди дуже смачно!