Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Буженина - запечена в духовці шматок м ’ якоті свинини. Приготувати її під силу будь-якій господині. Головне - досвідченим шляхом підібрати час приготування для свого духового шкафа, щоб не пересушити продукт.
    Інгредієнти:
    свинина (корейка, м'якоть лопатки або великі частині задньої ноги) - 2-3 кг;
    часник - 2 головки;
    вершкове масло - 50 г;
    сіль, солодкий червоний перець за смаком.
    М'ясо вимити і обсушити. Якщо у вас шматок корейки з тонкою підкладкою з сала з однією зі сторін, то сало не видаляйте, а надріжте ножем по салу хрест на хрест.
    Часник обчистити, розділити на зубчики. Змішати 2 ст.л. солі, 1 ст.л. солодкого червоного перцю. Гострим ножем проткнути м'ясо на глибину 2-3 см, по лезу ножа всипати всередину суміш солі і перцю, і ввести зубчик часнику. Нашпигувати таким чином весь шматок м'яса.
    Нашпиговану свинину натерти з усіх боків сіллю і перцем. В м'ясо до часнику доповісти невеликі шматочки вершкового масла. Пісні поверхні свинини намазати вершковим маслом, що залишилося. Трохи вершкового масла додаємо для того, щоб буженина не вийшла сухий. Загорнути свинину у два шари харчової фольги і поставити в заздалегідь розігрітий до 200 градусів духовку. Запікати до готовності близько 2-х годин.br/>Домашню буженину можна подавати як гаряче блюдо або як холодну закуску. У нашій родині воліють є буженину в холодному вигляді, так яскравіше проявляється смак.