Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Ви любите готувати і годинами знаходитесь на кухні? Добре, якщо у вас є на це вільний час. А якщо ні? Чи можна мінімізувати тимчасові витрати? Звичайно, можна, якщо замінити ручну працю механізованим. Чи знаєте ви, що є такий прилад - блендер, який може істотно полегшити життя господині і звести час перебування на кухні до мінімуму?
Що це за апарат і для чого потрібен блендер? Блендер призначений для подрібнення невеликих порцій різних продуктів. За допомогою блендера можна збивати, перемелювати, змішувати такі продукти, як фрукти, овочі, м'ясо, горіхи, зелень та інші. Деякі моделі здатні подрібнити лід, про це додатково вказується в інструкції.
Чому блендер використовують набагато частіше, ніж комбайн, який, по суті, виконує ті ж функції? Як господиня можу відповісти на це питання. Комбайн я використовую тільки тоді, коли мені треба зробити великі заготовки овочів. Тобто з допомогою комбайна я подрібнюю моркву і капусту, коли їх готую для закваски. Можна сказати, що комбайн я збираю 2-3 рази в рік, решту часу я користуюся блендером. Його найбільш велика перевага в тому, що він швидко збирається і так само швидко миється, а також має компактний розмір, унаслідок чого завжди під рукою, на відміну від комбайна.
залежно від того, для чого потрібен блендер саме вам, підбирається потужність моделі. Діапазон потужності досить широкий. Найменш потужна суміш має потужність трохи більше 200 Вт, найбільш потужні моделі мають потужність більше 1000 Вт. Якщо вам потрібно буде тільки подрібнювати м'які овочі і фрукти, то вам цілком достатньо моделі з меншою потужністю. Якщо ж ви припускаєте, що будете використовувати блендер для колки льоду та подрібнення сирого м'яса, то варто звернути увагу на більш потужні апарати.
Для чого потрібен блендер занурювальний? По-перше, розберемося, що це за «звір» такої. Занурювальний блендер являє собою рукоятку, на кінці якої знаходяться спеціальні ножі для подрібнення продуктів. Чим зручна погружних модель? Тим, що, для того щоб використовувати такий блендер, можна брати практично будь-яку ємність. Крім того, дані моделі дуже швидко і легко миються. Саме тому заглибні блендери так полюбилися матусям з маленькими дітьми. Їм ніколи діставати громіздкі прилади, та й не хочеться це робити, так як подрібнюють вони дуже мала кількість продуктів для малюка.
При купівлі заглибного блендера зверніть увагу на те, з якого матеріалу він виконаний. Якщо ви збираєтеся подрібнювати або збивати гарячі продукти, то необхідно придбати блендер, виконаний з металу, так як пластмасу занурювати в гарячі продукти не рекомендується.
Якщо ви маєте намір обробляти великі обсяги продуктів, то краще звернути увагу на стаціонарні блендери.
Для чого потрібен блендер стаціонарний? За великим рахунком стаціонарний блендер служить для приготування коктейлів і збивання різних продуктів. За допомогою моделей стаціонарних блендерів зручно готувати пюре, тісто для млинців, млинців і різноманітні соуси. Перевага стаціонарних блендерів перед заглибними в тому, що вони мають меншу вартість і їх не треба тримати в руках.
Перед покупкою моделі спочатку визначте, для чого вам потрібен блендер, щоб потім не розчаруватися, що купили не те, що потрібно.
Автор статті: Аліса Гришко