Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • додайте 1 ½ склянки оливкової олії, не більше, ніж по 1 ст. ложці за один раз. Коли ваш майонез загусне, додати 2-3 ст. ложки теплої кип'яченої води і 2 ст. ложки лимонного соку. Збивайте ще 10 секунд та вимикайте блендер. Перекладіть майонез в банку з щільно закривається кришкою і зберігайте його в холодильнику, але не довше тижня.
    7. На основі майонезу можна приготувати безліч незвичайно смачні густих заправок для салату. Наприклад, для салату з авокадо відмінно підійде соус з блакитним сиром. Змішати в блендері ½ склянки будь-якого блакитного сиру з ½ склянки плавленого вершкового сиру. Не вимикаючи блендера, додайте ½ склянки майонезу і 1/3 склянки вершків. Збивайте до отримання однорідної маси. У самому кінці додайте сіль і кілька шматочків блакитного сиру і відразу ж вимкніть блендер. Перекладіть готовий соус в скляний посуд з кришкою і поставте у прохолодне місце на 3 години для того, щоб аромат вашого соусу став більш насиченим.
    8. Ще одним видом кремових салатних заправок є заправки на основі вершків. Ці товсті заправки мають дивно м'яким і ніжним смаком і відмінно підходять і для салатів із свіжих овочів і салатів з м'ясом або птахом. Спробуйте приготувати французьку вершкову заправку. Дві склянки жирних (30-35%) вершків збийте до утворення стійкої піни. В чашу блендера помістіть 2 зварених круто яєчних жовтки, 1 ч. ложку солі, ¼ ч. ложки цукрової пудри, 1/8 ч. ложки чорного перцю, ½ ч. ложки сухої гірчиці і 2 ст. ложки винного оцту. Всі інгредієнти збийте в блендері до отримання густої пасти, а потім змішайте з збитими вершками. Готову заправку перекладіть в соусник і охолодіть протягом 10 хвилин.
    9. Для салатів з екзотичних інгредієнтів знадобиться і екзотична заправка. Спробуйте приготувати орієнтальний салатний соус. Вінчиком або міксером на низькій швидкості в глибокому посуді ретельно змішайте 1/3 склянки рисового оцту, ¼ склянки рослинної олії, 3 ст. ложки соєвого соусу, 1 ч. ложку обсмажених насіння кунжуту, 2 ст. ложки яблучного соку, 1 ч. ложку натертого кореня імбиру і ½ ч. ложки кунжутного масла. Збивайте всі разом пару хвилин, потім перелийте в скляний посуд і поставте у холодильник. Перед використанням ретельно збовтуйте.
    10. Смак будь-якого фруктового салату відмінно підкреслить і доповнить кокосовий соус. Для його приготування в посуд з щільно закривається кришкою помістіть ¼ склянки кокосового масла, 2 ст. ложки свіжого лимонного соку, 1 ст. ложку меду і ¼ чайної ложки хорошого соєвого соусу. Закрийте посуд кришкою і, енергійно струшуючи, змішайте всі інгредієнти. Готову заправку відразу ж додайте до салату.
    Сьогодні ми показали вам, що при мінімальному знання основ приготування заправок для салатів може стати по-справжньому творчим процесом, який вимагає не надто багато сил і умінь, зате завжди дає чудовий результат. Вся справа лише у вашій фантазії і вашому почуття смаку. А «Кулінарний Едем» на своїх сторінках завжди готовий запропонувати вам багато нових і цікавих ідей і рецептів різноманітних салатних заправок.
    Автор: Дмитро Жалнин