Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Приготування:
    Поріжте м'ясо великими шматками по 200 г кожен. Замаринуйте м'ясо сумішшю рослинного масла, чорного перцю, кориці і куркуми, додайте нашатковану кінзу. Залиште на 30-40 хвилин. Нагрійте тажін, використовуючи невелику полум'я і розсікач. Покладіть шматки м'яса, залийте маринадом і обсмажте. Наріжте цибулю кільцями. Переверніть м'ясо на інший бік. Перевірте м'ясо, якщо встигло поджариться - додайте цибулю. Обполосніть ємність для маринування 3-4 ст. ложками кип ’ ятку і вилийте в тажін.
    Залиште на маленькому вогні під кришкою на 1 годину. Поріжте картоплю і моркву великими частинами, помідори обдайте окропом, зніміть шкірку і розріжте на четвертинки. Переверніть шматки м'яса. Додайте овочі, чорнослив і горіхи. Посипте коріандром. Доведіть до готовності ще 30 хвилин в духовці. Тажін подають прямо на стіл, знімають кришку і їдять руками, використовуючи хліб або лаваш. В якості напою після жирного м'ясного блюда краще всього використовувати гарячий зелений чай.
    Вибирайте горщик, орієнтуючись, в першу чергу, за обсягом. Горщик повинен бути глазурованим всередині і не мати відколів. Після покупки ретельно вимийте горщик з содою або рідиною для миття посуду, добре промийте, просушіть і змастіть неглазуровані краю рослинним маслом - це дозволить продовжити термін служби горщика і спростить догляд.
    Автор: Олексій Бородін