Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Дієтологи активно лають його, а публіка слухає та їсть. Щоб поєднати приємне з корисним, можна приготувати полегшений варіант майонезу.
    Вам знадобиться:
    6 жовтків перепелиних яєць,
    1ст. ложка лимонного соку,
    250мл оливкової олії,
    1ч. ложка діжонської гірчиці,
    щіпка солі,
    мелений чорний перець
    Як приготувати:
    Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
    керамічної або скляних мисці збити 6 жовтків перепелиних яєць (у них менше холестерину) з дрібкою солі і столовою ложкою лимонного соку.
    Коли суміш стане однорідною, по краплі додати в неї близько 100 мл оливкової олії, продовжуючи збивати.
    Коли соус почне густіти, додати ще 150мл масла, вливаючи його безперервної цівкою під взбиваемую масу.
    Потім підмішати в соус чайну ложку діжонської гірчиці, ще трохи солі і меленого білого перцю.
    майонез можна додати солодку паприку, чилі, запечений солодкий перець, тоді вийде майонез різних відтінків червоного.
    Щоб отримати майонез жовтого кольору можна додати шафран (попередньо розтовкти в ступці) або куркуму.
    Можна додати різну зелень і вийде зелений майонез.Готовый соус може зберігатися в холодильнику кілька днів, при цьому він ніяк не змінюється, тобто не відбувається відшаровування масла.
    Подібний казус може відбутися тільки якщо почати майонез нагрівати.
    Тому з домашнім майонезом не потрібно нічого запікати або смажити, його треба вживати тільки в холодному вигляді.