Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Дієтологи активно лають його, а публіка слухає та їсть. Щоб поєднати приємне з корисним, можна приготувати полегшений варіант майонезу.
Вам знадобиться:
6 жовтків перепелиних яєць,
1ст. ложка лимонного соку,
250мл оливкової олії,
1ч. ложка діжонської гірчиці,
щіпка солі,
мелений чорний перець
Як приготувати:
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
керамічної або скляних мисці збити 6 жовтків перепелиних яєць (у них менше холестерину) з дрібкою солі і столовою ложкою лимонного соку.
Коли суміш стане однорідною, по краплі додати в неї близько 100 мл оливкової олії, продовжуючи збивати.
Коли соус почне густіти, додати ще 150мл масла, вливаючи його безперервної цівкою під взбиваемую масу.
Потім підмішати в соус чайну ложку діжонської гірчиці, ще трохи солі і меленого білого перцю.
майонез можна додати солодку паприку, чилі, запечений солодкий перець, тоді вийде майонез різних відтінків червоного.
Щоб отримати майонез жовтого кольору можна додати шафран (попередньо розтовкти в ступці) або куркуму.
Можна додати різну зелень і вийде зелений майонез.Готовый соус може зберігатися в холодильнику кілька днів, при цьому він ніяк не змінюється, тобто не відбувається відшаровування масла.
Подібний казус може відбутися тільки якщо почати майонез нагрівати.
Тому з домашнім майонезом не потрібно нічого запікати або смажити, його треба вживати тільки в холодному вигляді.