Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Перше блюдо, яке я вибрала для святкового столу - качка...не з яблуками, а з смородиновим соусом.
по-перше, про соус. Існує кілька варіантів його приготування, але я завжди роблю його так:
300г порічкового джему або желе домашнього приготування
250 мл червоного вина
100 мл апельсинового соку
У сковороду з товстим дном вилити сік, нагрівати, але не кип'ятити. Додати смородиновий джем і ретельно розмішати вінчиком.
Поступово, як джем буде танути, додавати червоне вино.
На невеликому вогні постійно помішувати соус, поки він не загусне. Подавати можна як гарячим і холодним.
Для приготування качки необхідно:
* качина Грудка - 1 кг
* Олія рослинна - 2 столові ложки
* Масло вершкове - 20 г
* Цибуля ріпчаста - 1 головка
* Бульйон курячий - 125 мл
* Вино біле сухе - 125 мл
* Батат - 300 г
Розігрійте духовку до 180 градусів.
У сковороді розігрійте вершкове і рослинне масло. Качине м'ясо відбийте і щільно скрутіть в рулет, посипати перцем і сіллю.
Перекладіть на сковороду і обсмажте. Потім викладіть в гусятницю.
Наріжте цибулю на середні шматки і викладіть навколо м'яса. Налийте вино і бульйон. Накрийте кришкою і поставте в духовку на 40 хвилин.
Поріжте батат на невеликі шматки і викладіть до м'яса. Готуйте 20 хвилин.
Наріжте качку на шматки і полийте соусом.