Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Перше блюдо, яке я вибрала для святкового столу - качка...не з яблуками, а з смородиновим соусом.
    по-перше, про соус. Існує кілька варіантів його приготування, але я завжди роблю його так:
    300г порічкового джему або желе домашнього приготування
    250 мл червоного вина
    100 мл апельсинового соку
    У сковороду з товстим дном вилити сік, нагрівати, але не кип'ятити. Додати смородиновий джем і ретельно розмішати вінчиком.
    Поступово, як джем буде танути, додавати червоне вино.
    На невеликому вогні постійно помішувати соус, поки він не загусне. Подавати можна як гарячим і холодним.
    Для приготування качки необхідно:
    * качина Грудка - 1 кг
    * Олія рослинна - 2 столові ложки
    * Масло вершкове - 20 г
    * Цибуля ріпчаста - 1 головка
    * Бульйон курячий - 125 мл
    * Вино біле сухе - 125 мл
    * Батат - 300 г
    Розігрійте духовку до 180 градусів.
    У сковороді розігрійте вершкове і рослинне масло. Качине м'ясо відбийте і щільно скрутіть в рулет, посипати перцем і сіллю.
    Перекладіть на сковороду і обсмажте. Потім викладіть в гусятницю.
    Наріжте цибулю на середні шматки і викладіть навколо м'яса. Налийте вино і бульйон. Накрийте кришкою і поставте в духовку на 40 хвилин.
    Поріжте батат на невеликі шматки і викладіть до м'яса. Готуйте 20 хвилин.
    Наріжте качку на шматки і полийте соусом.