Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
ікра,
житнє або вівсяне борошно,
топлене масло,
сіль за смаком.
Приготування:
Ікру очистіть від плівок, злегка посоліть, змішати з борошном. Води додавати не потрібно. Готуйте у сковороді на топленому маслі.
Вуха з сущика (kabarokka)
Інгредієнти:
сущик (сушена рибна дрібниця, в т.ч. плотва),
вода,
картопля,
чорний перець горошком,
ріпчасту цибулю.
Приготування:
Сущик кладіть у холодну воду і отмачивайте 1 годину. Потім, не міняючи воду, ставте сущик на вогонь. Варіть на повільному вогні 20 хвилин. Після цього ріжте в юшку картопля шматочками середнього розміру. Перед закінченням варіння (коли картопля звариться) - покришіть ріпчасту цибулю. Таку вуха можна подавати як гарячою і холодною.
Печеня по-карельски (Karjalanpaisti)
Інгредієнти:
200 г яловичини,
200 г свинини,
150 г баранини,
100 г печінки і нирок,
2 головки цибулі,
лавровий лист,
сіль за смаком.
Приготування:
Промийте добре м'ясо. При використанні солоного м'яса попередньо отмочите його. Поріжте на шматочки, кладіть у глиняний горщик. Спочатку баранину, яловичину, свинину, а зверху - шматочки печінки і нирок. Залийте все водою так, щоб вона покрила все м'ясо, посоліть.
Додайте нарізану цибулю. Горщик ставте в духовку, але не дуже гарячу, або в російську піч, якщо у вас є. Сенс - протримати в печі або духовці печеня довго, можливо, навіть цілу ніч або день до вечора.
Данило Головін