Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • ікра,
    житнє або вівсяне борошно,
    топлене масло,
    сіль за смаком.
    Приготування:
    Ікру очистіть від плівок, злегка посоліть, змішати з борошном. Води додавати не потрібно. Готуйте у сковороді на топленому маслі.
    Вуха з сущика (kabarokka)
    Інгредієнти:
    сущик (сушена рибна дрібниця, в т.ч. плотва),
    вода,
    картопля,
    чорний перець горошком,
    ріпчасту цибулю.
    Приготування:
    Сущик кладіть у холодну воду і отмачивайте 1 годину. Потім, не міняючи воду, ставте сущик на вогонь. Варіть на повільному вогні 20 хвилин. Після цього ріжте в юшку картопля шматочками середнього розміру. Перед закінченням варіння (коли картопля звариться) - покришіть ріпчасту цибулю. Таку вуха можна подавати як гарячою і холодною.
    Печеня по-карельски (Karjalanpaisti)
    Інгредієнти:
    200 г яловичини,
    200 г свинини,
    150 г баранини,
    100 г печінки і нирок,
    2 головки цибулі,
    лавровий лист,
    сіль за смаком.
    Приготування:
    Промийте добре м'ясо. При використанні солоного м'яса попередньо отмочите його. Поріжте на шматочки, кладіть у глиняний горщик. Спочатку баранину, яловичину, свинину, а зверху - шматочки печінки і нирок. Залийте все водою так, щоб вона покрила все м'ясо, посоліть.
    Додайте нарізану цибулю. Горщик ставте в духовку, але не дуже гарячу, або в російську піч, якщо у вас є. Сенс - протримати в печі або духовці печеня довго, можливо, навіть цілу ніч або день до вечора.
    Данило Головін