Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Кожному, хто хоч щось чув про китайської кухні, знаком кисло-солодкий соус. Курка, свинина риба, овочі, морепродукти - всі виграє від зустрічі з ним. Зрозуміло, у магазині ви знайдете готовий соус (рублів за тридцять), де широко представлене емульгаторів, стабілізаторів та інших смачних речей.
    Саме з цієї причини кисло-солодкий соус, як, на жаль, і багато іншого в наших реаліях, краще приготувати самостійно. Часу це займе небагато, зате отриманий результат простоїть у холодильнику кілька днів, і - якби у вас таке бажання - дозволить влаштувати тиждень китайської кухні.
    Кисло-солодкий соус
    2 порції
    75 мл рисового оцту
    4 ст.л. коричневого цукру
    1 ст.л. томатного соусу або кетчупу
    2 ч.л. кукурудзяного (бажано) крохмалю
    4 ч.л. води
    1 ч.л. соєвого соусу
    Додайте крохмаль у воду і як слід перемішайте. В більшості випадків для загущення соусів використовується кукурудзяний, але якщо в магазині такого не знайшлося, сміливо беріть картопляний: присмаку картоплі не буде, обіцяю.
    З'єднайте інші складові соусу у невеликій каструлі, поставте її на тихий вогонь і доведіть до кипіння.
    Додайте воду з крохмалем, як слід розмішайте і зваріть до бажаної густини, після чого зніміть з вогню і подавайте.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін