Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Лимонна трава. На ринку продають стебла лимонної трави сірувато-зеленого кольору, довжиною 60 см. На вигляд вона нагадує зелена цибуля, тільки волокнистий і місцями деревний. Використовується в лимонної трави цибулина діаметром 15-20 см. Верх трави відрізають і з цибулини знімають шар жорстких зовнішніх листя.
    Цибуля ріпчаста - дворічна рослина з сімейства лілейних. Всім нам добре відомо, що в кулінарії використовуються і пір'я (зелена цибуля), і сама цибулина, яка багата на вітаміни В, С, Е, РР, мінеральними солями, ефірними маслами і йодом.
    Дефіцитні насіння чорного лука - мабуть, одна з найбільш незвичайних спецій. За запахом нагадують концентрований чебрець. Іноді дуже рідко бувають у продажу в магазинах індійських спецій.
    Цибуля-шалот. Різновид лука. В їжу вживаються зелені пір'я і дрібні кольорові цибулини.
    Любисток. У кулінарії використовують листя, якими часто замінюють селеру. Його стебла можна обсахаріванія, як дудник, або бланширувати і є, як селеру. Але смак і аромат у любистку більш пряний. Любисток застосовують для ароматизації м'ясних страв, використовують при консервуванні овочів.
    Автор: Інеса Оливка